Op avontuur in de natuur🍁 inclusief recept

Gepubliceerd op 17 oktober 2020 om 13:34

Mama en Amine gingen de natuur in om bladeren te zoeken voor ons nieuwe knutsel project. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt en kwamen terug met niet alleen bladeren. Ben jij nieuwsgierig wat we allemaal hebben gedaan lees dan snel verder 

Onze zoektocht naar mooi gekleurde bladeren veranderde al snel in een nieuw avontuur waarin we niet alleen bladeren zochten maar ook vele paddenstoelen tegen kwamen. onze vondst is te bekijken in het onderstaande foto album.

Het was prachtig weer de herfstzon scheen vel, we kwamen onderweg veel mensen tegen op de fiets, lopend of met de hond. Er was ook een oudere meneer in de tuin aan het werk hij was de bloemen die in de tuin stonden aan het afknippen voor zijn vrouw. We komen vaak langs dit huis en hadden de prachtige bloemen al eerder zien staan.

Amine helpt zijn overgroot opa graag in de tuin, hij bleef even staan kijken wat de meneer deed. De meneer keek op en zag hoe Amine geïnteresseerd stond te kijken. De meneer vroeg aan Amine of hij ook even wou helpen. De meneer zei wil jij de bloemen in de emmer met water doen. Dit wou Amine wel en hij vroeg mama of dat mocht. Amine pakte 1 voor 1 de bloemen van de meneer aan en zette ze in de emmer water. Omdat Amine zo goed had geholpen kreeg Amine van de meneer een bloem voor mama om thuis in het water te zetten.

We vervolgde onze weg met de mooie bloem

We liepen verder langs het water en kwamen 3 prachtige boten tegen. We hebben even uitgebreid staan kijken en van alle 3 zwaaide de mensen aan boord enthousiast naar Amine. De velle zon en de mooie herfst kleuren van de natuur creëerden een heerlijke sfeer die niet alleen wij voelde.

De mensen onderweg genoten net als wij, je zag de mensen stralen.

We nemen jullie mee in ons avontuur we hebben de boten voor jullie op de foto gezet zie onderstaand foto album voor prachtige plaatjes.

 

Naast prachtige bladeren en paddestoelen die jullie eerder in het artikel al hebben kunnen bewonderen hebben we ook dennenappels en tamme kastanjes gevonden. Over de tamme kastanjes gaan we zo meer vertellen.

Eerst nog wat mooie plaatjes van ons avontuur.

Ook de bloem van de meneer heeft een mooi plekje gekregen.

Zoals we net benoemde hebben we tamme kastanjes gevonden. Deze hebben we mee genomen naar huis want ze zijn eetbaar.

We hebben voor jullie de kastanjes op 2 manieren bereid.

Gepoft in de oven en een zoete kastanje pasta gemaak.We gaan stap voor stap jullie mee nemen in ons keuken avontuur met de tamme kastanjes.

We beginnen met de gepofte kastanjes 

Wat hebben we nodig voor gepofte tamme kastanjes?

 • Tamme kastanjes 
 • Zout 
 • Roomboter
 • Mes 
 • Oven
 • Bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij met een scherp mesje kruisjes in de kastanjes. 

Nu gaat Amine jullie stap voor stap uitleggen hoe we verder gaan.

Doe op elke kastanje een klontje boter en druk deze in het zout. 

Zie onderstaande foto’s 

Ondertussen is de oven warm geworden en kunnen de kastanjes in de oven pof de kastanjes in zo'n 20 minuutjes. Als de kastanjes klaar zijn moet je de schillen er af halen als ze nog warm zijn. Dit is ons niet zo goed gelukt.

Amine vond de kastanjes niet zo lekker mama vond ze wel lekker maar nog veel lekkerder is ons volgende recept 

Wat heb je nodig voor tamme kastanje pasta

 • Tamme kastanjes.
 • Suiker.
 • Vanille suiker.
 • Water.
 • Pan.
 • Blender.
 • Kopje

 

Pel de tamme kastanjes en vul hiermee een kopje. Het kopje is je maatbeker voor de pasta. Vervolgens doe je kastanjes alvast in de pan en gebruik je het zelfde kopje. Vul deze nu met suiker en voeg deze toe aan de kastanjes. Doe er een zakje vanille suiker bij en vul nogmaals het kopje maar dit keer met water.

Nu kun je het vuur aan doen. Blijf goed roeren en zorg dat het suiker goed oplost in het water. Als de suiker goed is opgelost kun je het vuur middel hoog zetten laat de kastanjes ongeveer zo'n 30 minuten koken. 

Na ongeveer 30 minuten koken doe je de kastanjes en het suikerwater in de blender blend alles goed samen. Als de pasta naar wens is is die klaar mocht je de pasta te dun vinden kan deze even terug in de pan. Als je de pasta nog even laat doorkoken zal die dikker worden. Vergeet niet om goed te blijven roeren. 

 

Je kunt de pasta voor verschillende doeleinden gebruiken zoals o.a heerlijk door de yoghurt of tussen een cake of taart. Ook op een broodje kun je heerlijk smullen van deze pasta.

We kopen dat jullie hebben genoten van ons avontuur en hebben kunnen inspireren. Mochten jullie zelf aan de slag gaan met tamme kastanjes laat ons in de reacties weten wat jullie er van vonden.

Dit avontuur begon bij het zoeken van herfst bladeren. Hou de pagina goed in de gaten want we gaan een leuke DiY voor jullie maken met de bladeren. 

Bekijk ook de onderstaande herfst artikelen voor leuke inspiratie.

Vergeet ons niet te volgen op sociaal media voor de laatste updates via onderstaande buttons.

 

Veel lees, leer, wandel, knutsel en smul plezier,

 

Liefs Amine en mama Saloua ♡

Reactie plaatsen

Reacties

H.westerhof
4 jaar geleden

Goed gedaan eet smakelijk

Maak jouw eigen website met JouwWeb