Emotie journal

Kinderen zijn regelmatig bang,boos,blij,verdrietig of teleurgesteld. Deze gevoelens gaan vaak gepaard met gedrag en gezichtsuitdrukkingen. Soms vinden kinderen het lastig om hun emoties goed te kunnen uiten en soms is het lastig voor een ouder om onderscheid te maken of je kind bijvoorbeeld boos of verdrietig is. Om het voor ouder en kind makkelijker te maken heb ik een emotie journal ontworpen.

Lees meer »

Familie memory

De Ramadan staat voor de deur. Een tijd waarin families samen komen. Samen tijd doorbrengen als gezin of familie is belangrijk. We zijn als ouder vaak druk met de dagelijkse verplichtingen maar het is zo belangrijk om tijd voor elkaar te maken. Hoe leuk is het om samen een memory spel te spelen?Lees snel verder om het spel gratis te downloaden.

Lees meer »

Islamitische dag planner 🌸

Dit keer ben ik niet creatief geweest voor de kinderen maar voor mezelf. Ik was opzoek naar een Islamitische planner zodat ik de Islam als rode draad in mijn dag indeling kon gebruiken. Online zijn er prachtige deen planners te koop maar vanwege mijn kleine budget lukte het niet om er een aan te schaffen. Mijn creatieve brein begon te te draaien en ik ging aan de slag.

Lees meer »

CreaoumAmine Islamitische kleurplaten. 🎨

Buiten is het koud en de dagen zijn kort. Wij blijven op gure winderige dagen als vandaag het liefst lekker warm binnen. Amine is gek op kleuren en het liefste samen met mama. Amine kwam met het idee dat mama zelf kleurplaten moest maken en dat Amine ze dan zou inkleuren. Super leuk idee maar ik twijfelde aan me teken kunsten. Tot van de week mijn creatieve brein getriggerd werd op een regenachtige ochtend onderweg naar school. Zijn jullie al nieuwsgierig? 

Lees meer »

Zindelijkheidstraining en diploma.

Elke ouder kijkt uit naar het moment dat luiers verleden tijd zijn. Zindelijk worden moet een kind zelf leren. Maar wij als ouders kunnen onze kinderen hierin zo goed mogelijk ondersteunen. Maar hoe doe je zo iets nou eigenlijk?

Lees meer »

De Ark van Profeet Nuh 🌈🌧

De Ark van Profeet Nuh. (Quran) Voor vele misschien meer bekend als De Ark van Noah. (bijbel) Het verhaal van Profeet Nuh is één van Amine's favoriete Quran verhalen. Het is vandaag een regenachtige dag, Perfect om heerlijk te knutselen. Lees snel verder voor deze leuke gratis printable.

Lees meer »

Moskee post card 🕌

Vele mensen zitten tijdens deze lockdown thuis. Dit is niet voor iedereen even makkelijk. Ik heb in een eerder artikel al een DIY gedeeld hoe je een rozen postcards kan maken van papieren rolletjes. Vandaag deel ik een leuke postcard in een Islamitische jasje. Lees snel verder om ideeën op te doen en deze leuke printable gratis te downloaden.

Lees meer »

5 zuilen van de Islam knip en plak werkblad

Gister deelde ik met jullie het werkblad met de gebeden rups om de namen van de islamitische gebeden te herkennen en in de juiste volgorde te plaatsen. Deze keer heb ik een werkblad gemaakt over de 5 zuilen van de Islam. Het gebed is een onderdeel van de 5 zuilen. Dit onderwerp heb ik al vaker gebruikt via onderstaande buttons kun je de overige artikelen bekijken over dit onderwerp 

Lees meer »

5 gebeden Islam werkblad

Het is een tijdje stil geweest op de pagina. Maar we zijn weer terug met een leuk nieuw werkblad over de 5 verplichte gebeden van de Islam. Met dit schattige rupsje gaan we de namen van de gebeden leren en de juiste volgorde van deze verplichte gebeden. Het werkblad is gratis te downloaden onder aan de pagina. Maar ik ga jullie eerst wat vertellen over de 5 gebeden van de Islam.

Lees meer »

Herfst lantaarn + cadeaudoosje🍁🍂

In mijn vorige blog heb ik voor jullie een printable gedeeld om elkaar een hart onder de riem te steken met de liefdes lantaarn/cadeaudoos. Ik heb deze leuke printable voor jullie nu ook in herfst varriant gemaakt. 

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb