Zindelijkheidstraining en diploma.

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 20:36

Elke ouder kijkt uit naar het moment dat luiers verleden tijd zijn. Zindelijk worden moet een kind zelf leren. Maar wij als ouders kunnen onze kinderen hierin zo goed mogelijk ondersteunen. Maar hoe doe je zo iets nou eigenlijk?

Zindelijkheidstraining.

Elk kind is anders. Elke ouder is anders. Bij het ene kind gaat zindelijk worden helemaal vanzelf en het andere kind heeft er wat meer moeite mee. Als het allemaal wat langer duurt kan het wat spanning met zich mee dragen. Gaat je kind bijna naar de basisschool en is het nog niet volledig zindelijk? Maak je geen zorgen! De eerste gouden tip die ik je wil mee geven is zet er geen druk achter. Probeer je kind niet te pushen. Dit werkt namelijk averechts. 

Beloningssysteem.

Er zijn allerlei verschillende hulp methodes om je kind zorgeloos en succesvol te ondersteunen bij het zindelijk worden. Ik ga hier verder geen aandacht aan besteden. Maar wil vooral vertellen welk systeem bij ons goed heeft geholpen. Wij hebben gebruik gemaakt van het beloningssysteem. Doormiddel van een kalender en stickers motiveerde ik Amine bij het zindelijk worden. 

Hoe ga je te werk?

Het beloningssysteem kun je zo groot en uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt enkel werken met stickers als beloning of je kunt er voor kiezen na bijvoorbeeld het behalen van 10 stickers dat hij/zij iets lekkers mag uit kiezen in de winkel. Het kiezen van het avond eten, of zelfs een klein cadeautje. Je kunt dit naar eigen budget invullen. Ik heb voor jullie gratis printables gemaakt met een oefen kalender, een finale kalender, een diploma voor zowel dag als nacht.

 

Oefen kalender.

We starten eerst met de oefen kalender. Hierbij zijn ongelukjes niet erg. Je beloond de inzet op de momenten dat het goed gaat. Zo raakt hij/zij gemotiveerd.

Bij elk vorm van ontlasting of dit nou op het potje is of op het grote toilet wordt beloond met een sticker. Wij gebruiken de kalender op dit moment voor de nacht om snachts zindelijk te worden. Elke droge nacht is een sticker. Als het een nacht mis gaat betekend het geen sticker maar dan proberen we het de volgende nacht gewoon opnieuw. Bij 10 stickers is er een kleine beloning. Als onze oefen kalender vol is gaan we verder met de finale kalender.

Finale kalender.

Het oefenen ging goed! Wij zijn ontzettend trots dat het zo goed gaat. Dan wordt het tijd voor de finale kalender. 3 challenges we starten bij challenge 1 bij de eerste challenge is het de bedoeling dat je 7 dagen aan 1 stuk zindelijk bent. In ons geval is dat 7 droge nachten. Als dat lukt heb je een kleine beloning verdiend. We gaan een stapje verder. Challenge 2 wordt iets moeilijker. Nu is het de bedoeling dat we 10 dagen droog blijven. Na 10 dagen heb je weer een beloning verdiend. En dan gaan we voor de laatste challenge. Challenge nummer 3. We maken het steeds een beetje moeilijker, maar ik heb er vertrouwen in dat het lukt. Bij challenge nummer 3 is het de bedoeling dat je 14 dagen droog blijft. Na 2 hele weken zonder ongelukjes ben je dik geslaagd voor de finale. Je heb niet alleen een beloning verdiend maar ook een prachtige diploma.

Diploma.๐Ÿ†

Wauw dat was hard werken maar wat zijn we trots op alle jongens en meisjes die zo hard hun best hebben gedaan! Dik verdiend! Van harte gefeliciteerd met je diploma. Het diploma is voor zowel de dag als voor de nacht te downloaden. Ik hoop op kort termijn ook nog een speciaal poep diploma te kunnen maken. Gezien de grote toiletbezoeken in sommige gevallen ook extra aandacht nodig hebben. 

Download hier de gratis printables.

Tip๐Ÿ’ก: als je de printables in het zwart/wit print kun je ze inkleuren naar wens/smaak.

โค๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿ–ค๐Ÿค

 


Heel veel succes! Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie zullen slagen. Voor de laatste updates volg ons op social media via de onderstaande buttons. We zouden het erg leuk vinden om via onze social media kanalen leuke foto's te ontvangen van jullie beloningssysteem.

 

Veel liefs Salouaโ™ก

Reactie plaatsen

Reacties

Wendy
3 jaar geleden

Geweldig leuk idee voor een serieus onderwerp...waardoor het iets minder serieus voor een kind aan voelt en juisr heel motiverend. Hopelijk heeft het bij vele kindjes succes.๐Ÿ˜€๐Ÿคž๐Ÿ‘๐Ÿป