CreaoumAmine Islamitische kleurplaten. 🎨

Gepubliceerd op 3 december 2021 om 20:18

Buiten is het koud en de dagen zijn kort. Wij blijven op gure winderige dagen als vandaag het liefst lekker warm binnen. Amine is gek op kleuren en het liefste samen met mama. Amine kwam met het idee dat mama zelf kleurplaten moest maken en dat Amine ze dan zou inkleuren. Super leuk idee maar ik twijfelde aan me teken kunsten. Tot van de week mijn creatieve brein getriggerd werd op een regenachtige ochtend onderweg naar school. Zijn jullie al nieuwsgierig? 

Woensdag ochtend.

Het was een koude ochtend, het sneeuwde en regende. Het was nog donker toen we het huis verlieten om naar school te gaan. Omdat er onderweg naar school nieuwe huizen worden gebouwd is de weg versperd en lopen we sochtends door het steegje om een stukje af te kunnen snijden. Toen we langs de bouwplaats liepen stonden de grote bouwlampen aan en verscheen onze schaduw op de muren van de steeg. Even later zagen we een garage deur met de schaduw van een boom. Dit bracht me op het idee om een schaduw foto te maken.

Zo ontstond het idee om de foto in kleurplaat vorm proberen te maken. De foto was de basis voor mijn eerste kleurplaat. Na de hele ochtend schetsen ontstond kon ik Amine smiddags verassen met onze eigen kleurplaat. Amine was dol enthousiast en zag meteen dat wij het waren zoals we die ochtend samen een foto namen. Ik maakte er een passende smeekbede bij zodat de kleurplaat niet enkel creativiteit stimuleerde maar ook leerzaam zou zijn.

Smeekbede bij regen

Smeekbedes worden binnen de Islam veel gebruikt. Zo ook tijdens de regen is er een mooie smeekbede. Er zijn twee momenten van smeekbedes die niet zullen worden afgewezen. De Profeet (vrede zij met hem) zei het volgende: “Er zijn er twee die niet afgewezen zullen worden: de smeekbede op het moment van de oproep (tot het gebed) en wanneer het regent.” 

 

De smeekbede voor tijdens de regen gaat als volgt:

Allahoemma sayyiben naafi3en.

 

De betekenis hiervan is:

O Allah laat de regen nuttig zijn voor ons.

De smaak te pakken.

Nadat de eerste kleurplaat dol enthousiast werd ontvangen door Amine en even later ook door de buurjongen besloot ik om verder te gaan. De kinderen vonden het geweldig. De kleurplaten werden gekopieerd en de buurjongen wou ze mee naar huis nemen zodat hij thuis ook nog kon kleuren. Het enthousiasme van de kinderen spoorde me aan om ook jullie gebruik te kunnen laten maken van de kleurplaten. Dit was alleen niet zo simpel als dat ik had gedacht. Ik dacht we scannen de kleurplaten in en dan staan ze meteen op de computer. Makkelijker gezegd dan gedaan. Met wat hulp van mijn moeder en me wat ingelezen te hebben is het dan toch gelukt. Een ervaring en kennis rijker. Kan ik jullie met stiekem een beetje trots het eind resultaat laten zien. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als de kinderen. Zie hieronder het eindresultaat en download de kleurplaten via onderstaande bestanden. Laat op social media een leuke foto zien van jouw gemaakte kleurplaat met #creaoumamine of laat een berichtje achter op ons social media kanaal.


Voor nog meer leuke kleurplaten hebben we een nieuwe pagina toegevoegd op onze website hier komen alle kleurplaten op een rijtje te staan,

klik op de onderstaande button voor meer kleurplaten.

Volg ons voor de laatste updates op social media via onderstaande buttons.

Heel veel kleur en leer plezier,

Liefs Saloua & Amine♡

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.