Islamitische dag planner 🌸

Gepubliceerd op 15 januari 2022 om 18:46

Dit keer ben ik niet creatief geweest voor de kinderen maar voor mezelf. Ik was opzoek naar een Islamitische planner zodat ik de Islam als rode draad in mijn dag indeling kon gebruiken. Online zijn er prachtige deen planners te koop maar vanwege mijn kleine budget lukte het niet om er een aan te schaffen. Mijn creatieve brein begon te te draaien en ik ging aan de slag.


Ik heb gekozen voor een dag planner zodat ik elke dag opnieuw doelen kan stellen. Ik zie elke dag als een nieuwe kans om een betere versie van mezelf te worden. Deze dag planner is gebaseerd op mijn persoonlijke behoefte. Ik wil de Islam in mijn dag centraal stellen en mijn overige afspraken bijvoorbeeld zoveel mogelijk om het gebed heen plannen. Naast de islamitische basis is mijn eetpatroon erg belangrijk en wil ik me focussen om meer water te gaan drinken. Dit zie je allemaal terug in mijn dag planner. Als alleenstaande moeder is het soms lastig om je dagelijkse doelen te behalen. De dag word gevuld met standaard bezigheden zoals het huishouden, boodschappen doen, en de zorg voor de kinderen. Het is belangrijk om ook tijd voor je eigen persoonlijke groei in te delen. Ik ben normaal gesproken iemand die heel fanatiek grote doelen stelt en vervolgens teleurgesteld is als het niet is gelukt. Daar wil ik verandering in brengen. Elke dag is een nieuwe kans. Ik wil kleinere doelen stelen met een grotere kans van slagen. Door te werken met een dag planner kun je iedere dag opnieuw je doelen bijstellen. Hiermee creër je overzicht waardoor je kan reflecteren. 

 


Ik vind het belangrijk dat het opdoen van kennis en het praktiseren van mijn geloof centraal staat. In theorie lijkt dat soms makkelijk gezegd dan gedaan. Om mezelf maar ook jullie te motiveren heb ik onderstaand wat motivatie gedeeld.

 

De Profeet (vrede zij met hem) zei: “Kennis wordt verworven door ernaar te streven.”

 

 

Ook heeft de Profeet (vrede zij met hem) gezegd dat het opdoen van kennis een weg is naar het Paradijs, zeggende: “Degene die een pad volgt om kennis op te doen, Allah zal het pad naar het Paradijs voor hem vergemakkelijken.”

(al-Boekhaarie)

 

 

 

Voorzeker, Allah heeft de gelovigen een grote gunst bewezen, toen Hij een Boodschapper uit hun midden naar hen zond, (een Boodschapper) die Zijn Verzen aan hen voordraagt, hen zuivert en hun het Boek (d.w.z. de Koran) en de Wijsheid onderwijst, terwijl zij voorheen in duidelijke dwaling verkeerden.”

(Soerat Aali-cImraan: 164)

 

 

De Profeet (vrede zij met hem) zei: “Als Allah voor een persoon het goede wenst, dan schenkt Hij hem begrip van de religie.”

(al-Boekhaarie)

 

 

Over het belang van het leren en onderwijzen van de Koran heeft de Profeet (vrede zij met hem) gezegd: “De beste onder jullie zijn degenen die de Koran leren en onderwijzen.”

(al-Boekhaarie)

 

 

Verder is er geen goedheid in kennis als die niet wordt bevestigd door daden, of woorden die niet worden bevestigd door handelingen:

“O jullie die geloven, waarom zeggen jullie datgene wat jullie niet doen? Het leidt tot grote woede bij Allah dat jullie (datgene) zeggen wat jullie niet doen.”

(Soerat as-Saff: 2-3)


Naast de doelen die ik wil stellen voor het opdoen en praktiseren van kennis staat het gebed centraal in mijn planner. 

Om mezelf en jullie extra te motiveren deel ik hieronder motivatie met betrekking tot het gebed.

 

“Waarlijk, het gebed is voor de gelovigen op vastgestelde tijden voorgeschreven.”

(Soerat an-Nisaa’: 103)

 

 

Ook zegt Hij (interpretatie van de betekenis):

“Waak over de gebeden en (in het bijzonder) over het middelste gebed. En sta in gehoorzaamheid voor Allah.”

(Soerat al-Baqarah: 238)

 

 

Het gebed is een gewichtige zaak met een grote beloning. Toen de Profeet werd gevraagd over de beste daad, zei hij: “Het op tijd verrichten van het gebed.”

(al-Boekhaarie en Moeslim)

 

 

“Daarna werden zij opgevolgd door een generatie die het gebed verwaarloosde en de begeerten volgde. Zij zullen daarom spoedig verlies tegemoet gaan.”

(Soerat Maryam: 59)


Zijn jullie net zo enthousiast geworden om te starten met nieuwe doelen als dat ik ben? Download dan onderstaand gratis jouw dag planners.

Volg me voor de laatste updates op social media via onderstaande buttons. Naast deze dag planners ben ik bezig met een bijpassend weekblad om overzicht te krijgen van de belangrijkste afspraken die je in jouw week gepland heb staan.

Update! Weekoverzicht is toegevoegd aan de bestanden 

Download hier je gratis dagplanners

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.