Ben jij ook nieuwsgierig wat ik ga maken van dit toilet papier?

Gepubliceerd op 12 juli 2020 om 16:13

Vraag jij jezelf af wat ik met dit toiletpapier heb gemaakt bekijk dan snel mijn onderstaande DIY voor echt een verassend leuke party decoratie. 

Zoals jullie weten heb ik een zoontje Amine, jullie zullen nog meer van hem gaan zien op mijn blog. Amine word bijna 3 en hij wil graag een dino feest! Mama is dus druk bezig met alle voorbereidingen.

Nu zullen jullie je vast afvragen wat ik met dat toilet papier ga doen. Dat zal ik jullie vertellen in een korte simpele DIY.

 

Dino eieren DIY!

hoe gaan we te werk?

wat hebben we nodig?

 

Voor de basis hebben we nodig:

  • Water.
  • Toilet papier.
  • Balonnen.
  • Kwast.
  • Geduld.
  • Extra mogelijkheden voor het decoreren van de eieren verf en blanke lak.

Ik heb alleen water gebruikt maar om ze stevig te maken kreeg ik als tip houtlijm mengen door het water en binnen en buitenkant insmeren met houtlijm.

 

We beginnen met het opblazen van de ballon in de gewenste grootte. Dan gaan we beginnen om de velletjes toilet papier om de ballon te vormen in de gewenst vorm.Gebruik hiervoor de punten van het toilet papier. Maak het toilet papier vervolgens goed nat en plak de ballon helemaal rond om met een eerste laag toilet papier die de vorm van het ei gaan bepalen.

Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien hebben we nu de basis gevormd van een ei. Je kunt nu al goed zien wat het gaat worden. Herhaal de vorige stap zodat er lagen ontstaan en het ei dikker word. Indien jij denkt dat er voldoende lagen op de ballon zitten. Kun je het ei laten drogen. Hier is flink wat geduld voor nodig.

Als ze droog/bijna droog zijn kun je de eieren verven let erop dat ze hierdoor wel weer vochtig worden daarom kun je ze ook verven als ze nog iets vochtig zijn maar stevig genoeg om van de ballon af te halen.

Ik heb hiervoor donker en lichtgrijze acryl verf van de action gebruikt en een goude chromespray dit kan uiteraard naar eigen smaak. Ik heb de eieren afgelakt met een blanke lak.

 

Zie hier onder het eindresultaat ♡

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste updates volg me op facebook en Insta via onderstaande buttons ♡

Reactie plaatsen

Reacties

Wendy
4 jaar geleden

Wauw redelijk simpel te maken voor veel speel plezier ...leuke pagina....kijk uit naar je volgende creaties

Ria
4 jaar geleden

Heel leuk gedaan, en ook deze pagina leuk gedaan.

Nadia
4 jaar geleden

Heel leuk dat ga ik ook proberen met de kindjes

Janny
4 jaar geleden

Super leuk wat je allemaal maakt, ik heb zelf geen kleintjes meer maar vindt het leuk om je te volgen

Sofie De Waele
4 jaar geleden

Zo leuk gedaan! Zal dit in gedachten houden voor het verjaardagsfeestje van mijn zoontje. Hij is gek van dino's en hij zal een dino feestje fantastisch vinden:)

Aytac
4 jaar geleden

Super creatief bedacht. Wat mamma’s wel niet doen voor hun kinderen. Allahoema barek