Dino suprise eieren. DIY

Gepubliceerd op 15 juli 2020 om 14:19

Deze super leuke dino suprise eieren kunnen niet missen op het dino feestje van Amine. Ze vallen erg in de smaak bij Amine en zijn ook nog eens erg leuk om te maken! Wil jij weten hoe deze leuke suprise eieren zijn gemaakt lees dan snel verder!

Wat hebben we nodig?

 

  • Bloem (1 kopje)
  • Zand op gevoel. (Ik heb aarde uit de tuin gebruikt)
  • Koffie(prut)
  • Zout (half kopje)
  • Water.(half kopje/op gevoel dit hangt af van de hoeveelheid zand je heb gebruikt)
  • Mini dino’s (besteld bij speelgoed&familie.nl)

 

Overige:

 

  • Oven,
  • bakplaat+bakpapier.
  • Beslag kom.
  • Kopje.

 

 

Hoe gaan we te werk?

Ik ben begonnen met alle droge ingrediënten te mengen in de beslag kom. Ik heb aarde uit de tuin gebruikt het was nat van de regen hierdoor had ik minder water nodig omdat er al vocht in de aarde zat. Ik had geen koffie prut dus heb gewoon oploskoffie gebruikt. Ik begreep niet helemaal wat hier de meerwaarde van was gezien het zand al kleur geeft. Daarom heb ik het bij het 2e deeg weg gelaten.Wanneer je alle droge ingrediënten heb gemengd doe je het water erbij, meng vervolgens alles samen tot een soepel deeg. Doordat mijn aarde nat was werd mijn deeg te plakkerig.Geen stress wanneer dit gebeurd voeg gewoon wat extra bloem toe.Wanneer je een soepel deeg heb kun je de eieren gaan vormen.
Ik had in eerste instantie het deeg in 12 gelijken stukken gesneden. Dit was geen succes gezien de dino’s verschillen van vorm. Ik heb het deeg terug in één bol gemaakt en heb op gevoel stukken deeg genomen en de dino’s op de volgende manier in het deeg gevormd. Ik kom 6 eieren uit het deeg maken in het zakje zitten 12 dino's. Ik heb hiervoor een 2e deeg gemaakt zonder koffie.

Zie op onderstaande foto’s het stappenplan.

 

 

Wanneer je alle 12 de dino's in een ei heb ei heb gevormd kun je ze op een bakplaat leggen bekleed met bakpapier. Bak de eieren in 40 minuten hard op 160 graden.Het geeft niet dat de eieren verschillen van grote de dino's zijn verschillend van vorm. Zie op de onderstaande foto de eieren voor het bakken en na het bakken. Wanneer de eieren uit de oven komen laat ze goed afkoelen.

 

Zie hier onder de foto's van het eindresultaat 

Uiteraard wou Amine er 1 uitproberen! Deze leuke suprise eieren zijn een groot succes

wil je op de hoogte blijven van de nieuwste updates volg me dan op insta en facebook via de onderstaande buttons ♡

Reactie plaatsen

Reacties

H.westerhof
4 jaar geleden

Mooi

Marleen Jacobs
4 jaar geleden

Ongelooflijk hoe creatief jullie zijn! En telkens met een mooi en leuk resultaat! Benieuwd naar jullie volgende projectje!

Meryam
4 jaar geleden

Super leuk gedaan!!! I love it😍👌🏼

Simone
4 jaar geleden

Super leuk geworden !!!

Christiana Christiaens
4 jaar geleden

prachtig gewoon, ik heb geen kleinkinderen meer, maar vind het toch erg plezant!