Ramadan is comming 🌙

Gepubliceerd op 19 februari 2022 om 15:15

Nog ongeveer 6 weken te gaan voor de start van de Ramadan. Ben jij al ready? Om ons voor te bereiden op de prachtige maand Ramadan heb ik een simpele planner gemaakt waarbij jij voor de komende 6 weken jou plan van aanpak per week kan omschrijven. Lees snel verder voor handige tips en het downloaden van de gratis printable.


Als de Ramadan start hebben we vaak prachtige doelen die we willen bereiken tijdens deze maand. Ook Crea oum Amine is een gratis Ramadan planner aan het ontwerpen die binnenkort In Sha Allah gedownload kan worden. Maar in deze weken voor de Ramadan kunnen we ons alvast voorbereiden zodat de doelen die we in de Ramadan stellen vergemakkelijkt worden. We hebben ongeveer nog 6 weken te gaan voor dat we In sha Allah starten met de Ramadan. Gebruik deze weken goed zodat de doelen in de Ramadan een grotere kans van slagen hebben.

Tips om je voor te bereiden op de Ramadan:

● Bereid je lichaam voor doormiddel van het vrijwillige vasten. Dit kan bijvoorbeeld op de maandag en donderdag. Als je nog dagen in moet halen vergeet deze niet. 

●Let op je voeding: Ben je bijvoorbeeld gewend om veel caffeine te drinken door o.a thee, koffie, energiedrank. Begin daar nu al mee te minderen/stoppen zodat je geen afkickverschijnselen krijgt. 

●Begin nu alvast met het maken van je intentie en leg deze vast. Wat wil je aan het einde van de Ramadan hebben bereikt? In sha Allah.

●Medische check: gebruik je bijvoorbeeld medicatie. Overleg met je arts de mogelijkheden.

● In de Ramadan worden vaak doelen gesteld waardoor je van de één op de andere dag je gehele leefpatroon moet omgooien. Maak de stap niet te groot en begin vandaag al. Zo maak je de stappen kleiner. Alles waar je nu al aan werkt en kleine stappen zet zal je in de Ramadan vergemakkelijken.

● Volg een cursus om je imaan een boost te geven. Ik volg op dit moment de masterclass van Fatima & Nassira Jelti. Deze masterclass heet Return to Allah. Je kunt nog steeds instromen via onderstaande button

●Werk aan je gebeden, bid optijd, verbeter je concentratie en je band met Allah. Verricht extra gebeden (vrijwillige gebeden)

●Maak alvast Ramadan hapjes en vries deze in. Zo heb je in de Ramadan meer tijd om met het geloof bezig te zijn en breng je minder tijd in de keuken door. Mijn advies is om voor gezonde hapjes te kiezen en bijvoorbeeld alvast soep in te vriezen. maar ik moet heel eerlijk toegeven dat ik zelf altijd erg geniet van de bladerdeeghapjes en loempia's. Die staan bij mij elk jaar weer op het menu.

● Maak alvast een lijstje met lezingen die je wilt gaan volgen. Surahs die je wilt leren of smeekbedes die je wilt leren. Zo heb je al een inspirerende lijst die je kan gebruiken in de Ramadan planner. 

●Verdiep je in de Namen van Allah om een sterkere band met Allah te creëren. 

 

Bovenstaande heb ik allerlei tips benoemd die voor jou mogelijk helpend zijn ter voorbereiding van de Ramadan. Het onderstaande bestand kun je downloaden hier vind je schrijfruimte voor deze 6 weken die je zelf kunt invullen. Stel per week een doel/onderwerp waar je mee wilt starten. Maak de doelen niet te groot. Begin klein en wees niet te streng voor jezelf. 


Heel veel succes met het uitwerken en behalen van jouw doelen. Moge Allah Subhanahu wa Ta’ala het voor je vergemakkelijken. Heb je nog aanvullende tips zet ze dan onder aan de pagina zodat we elkaar kunnen motiveren en andere lezers deze tips kunnen mee nemen in hun planning

Vergeet ons niet te volgen op social media via onderstaande buttons.

Liefs Saloua ♡

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.