Islam woordzoeker by CreaOumAmine

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 16:50

Op deze mooie vrijdag al-Jumu’ah publiceer ik deze leuke woordzoeker. De vrijdag is een wekelijks terugkerende feestdag voor moslims waarop moslims samenkomen bij het vrijdag gebed. Een mooie dag om ons op het geloof te richten. Motiveer jezelf en je kind om op een leuke manier bezig te zijn met het geloof.

waarom is de vrijdag voor de moslims een belangrijke dag?

De vrijdag is voor de moslims een belangrijke dag net zoals de zaterdag voor de Joden en de zondag voor de Christenen.

De vrijdag is de dag waarop Adam werd geschapen, en de dag waarop Adam werd toegelaten in het Paradijs.

De vrijdag is de dag waarop het uur zou plaatsvinden.

De vrijdag is de dag waarop de zon vanuit het Westen zou opkomen in plaats vanuit het Oosten.

De dag waarop de bewoners van het Paradijs Allah zullen zien. De vrijdag is de beste dag van de week. Op deze dag worden zondes vergeven en kun je veel beloningen behalen.

 

“Degene die Surat Al Kahf op vrijdag reciteert, zal een licht hebben, wat hem verlicht van deze vrijdag tot de volgende (vrijdag).”

 

Het is belangrijk om onze kinderen bewust te maken van deze dag. Doe iets "speciaals" en maak wat extra tijd voor je kinderen. Maak bijvoorbeeld een heerlijke uitgebreide maaltijd of heerlijke picknick om te laten zien dat deze dag anders is dan de overige dagen van de week. Speel Islam gerelateerde spelletjes en vertel de kinderen waarom deze dag bijzonder is. 

 

“Op de vrijdag is er een moment waarop elke dienaar die rechtstaat in het gebed en iets vraagt aan Allah, verhoord zal worden. De Profeet (vrede zij met hem) gebaarde met zijn hand om aan te tonen dat dit moment kort was.”

[Sahieh Al Boekharie & Sahieh Muslim]

 

 

Ik heb voor jullie op deze mooi vrijdag een ontzettend leuke Islam gerelateerde woorzoeker. Download hem snel via onderstaand bestand, print deze uit en ga lekker genieten in de tuin/balkon van het mooie weer en zoek alle woorden in de puzzel.

 

 

download de woordzoeker via onderstaand bestand.

Heel veel leer en speel plezier.

Volg mij op social media voor de laatste updates via onderstaande buttons.

 

Liefs Saloua ♡

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.