Ramadan kaart ๐ŸŒ™

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 21:03

Salam alaikoum wa rahmatullahi wa barakatuh, welkom bij de Ramadan knutsel club. Vandaag gaan we een Ramadan kaart maken. Deze leuke Ramadan kaart kun je tijdens de Ramadan versturen maar is ook erg leuk voor Eid. 


Wij hebben deze kaart in onze Ramadan club nog niet gemaakt. Wij starten woensdag met het maken van een Ramadan slinger. Deze volgt nog in de Ramadan online club. Vandaag heb ik al wel deze leuke Ramadan kaart gemaakt als voorbeeld. Ik heb tijdens het maken van de kaart een leuke video opgenomen die ik met jullie zal delen op social media. Ik ga jullie eerst vertellen wat we nodig hebben voor deze kaart.

 

 

Wat hebben we nodig?

  • Schaar
  • Lijm
  • Karton
  • Glitters
  • Diamantjes
  • 2 printables van CreaoumAmine.
  • Dubbelzijdig plakband.
  • Tandenborstel 
  • Witte verf

 


Hoe gaan we te werk?

Om goed voorbereid te starten leggen we alle benodigdheden klaar. Print de twee printables die nodig zijn voor deze activiteit. Deze kun je vinden onder aan de pagina. Als je alles hebt klaargelegd kun je het onderstaande stappen plan volgen of op de onderstaande button klikken om het DiY filmpje te bekijken op social media.

Maak 2 inkepingen in de kaart. Zorg ervoor dat deze even lang zijn. Je knipt de inkepingen aan de vouwkant van de kaart. Vouw vervolgens de kaart open en vouw het ingeknipte deel naar binnen. Doe de witte verf op de tandenborstel en spat de verf aan de binnenkant op de kaart. Je kunt zoveel verf spetters maken als je zelf wilt. Doe een beetje lijm naar wens op de kaart en strooi daar de glitter overheen. Veeg het met je vinger uit zodat het goed verdeeld word. Pak de printables erbij en knip een kaartje naar wens uit. De maan en sterren kun je op 2 manieren gebruiken. Je kunt er voor kiezen om ze in te kleuren en daarna uit te knippen of als sjabloon gebruiken door ze eerst uit te knippen en vervolgens over te trekken op geel of goud papier en ze dan uit te knippen. Gebruik voor de maan, sterren en het wenskaartje dubbelzijdig plakband om te voorkomen dat er lijmvlekken op komen. Plak de maan op het ingeknipte gevouwen deel en verdeel de sterren naar wens verder op de kaart. Plak je wenkaartje erin. Op de stippellijn kun je je naam schrijven zodat de ontvanger weet dat de kaart door jou is gemaakt. Als extra kun je de kaart nog versieren met diamanten. Laat je fantasie vrij en creëer een prachtige kaart naar wens. Zorg wel dat je de kaart goed laat drogen voordat je de kaart sluit. Je kunt er voor kiezen om de buitenkant van de kaart ook nog te versieren. 

Download hier de gratis printables voor deze activiteit 

Volg ons via onderstaande buttons op social media voor de laatste updates en laat een leuke foto achter van jullie creatie,

 

Heel veel knutsel plezier en een hele fijne Ramadan in sha Allah

 

Liefs Saloua โ™ก

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb