Amine op jungle avontuur🐒

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 11:33

Na een week ziek zijn waren we wel toe aan wat leuks! We zijn op avontuur gegaan in de Jungle. Zijn jullie nieuwsgierig wat we vandaag hebben beleefd neem dan snel een kijkje in Amine's wereld en ga mee op avontuur 

 We hebben een super leuk werelds uitje gehad dichtbij huis. De Orchideeën hoeve te Luttelgeest. Dit is een geweldig tropisch park waar je je ogen uit kijkt. Wij komen hier vaak in het weekend of op een regenachtig dag. We nemen je mee om een kijkje te nemen in dit prachtige park.

wat is de orchideeën hoeve?

Zoals ik net al benoemde is het een werelds subtropisch park. Ontzettend gaaf voor jong en oud! Rolstoel toegankelijk maar ook geweldig klim en klauwter plezier voor de kinderen met spannende paden. Er zijn verschillende tuinen met verschillende soorten dieren waar ik straks meer over ga vertellen. Je heb er een prachtige speeltuin, restaurant en winkel voor leuke souvenirs. Let op! Je dient wel voorafgaand een start tijd te reserveren vanwegen de corona maatregelen.

De tuinen.

In de Orchideeën hoeven zijn verschillende tuinen o.a:

 • Amazone regenwoud.
 • Zwevende bloemtuin.
 • Lorituin.
 • Vlindertuin.
 • Stokstaartjes verblijf.
 • Orchideeën tuin.
 • Maki rijk.
 • Citruslaan.
 • Orchideeën kwekerij.
 • Rupsen kwekerij.
 • Trekkerpad.

 

Zie in het onderstaande album een kleine impressie.

Het amazone regenwoud en de orchideeën tuin.

het Amazone regenwoud is niet alleen voorzien van prachtige bloemen en planten er wonen ook kleine aapjes, deze aapjes heten roodbuiktamarins en witoorpenseelaapjes. De kleine aapjes lopen vrij rond in het regenwoud. tip! Wil je de roodbuiktamarins en de witoorpenseelaapjes spotten? Kom op tijd! Rond 15:30 uur vertrekken de klauwaapjes naar hun (nacht)verblijf voor een lekker dutje.

In het Amazone regenwoud zijn prachtige vijvers te vinden waar leuke eendjes leven deze eendjes heten Roodschouder­talingen.

je kunt er ook de vissen voeren. Er zijn Koikarpers en roodstaart­meervallen deze zijn tegen kleine vergoeding te voeren.

 

Bekijk het onderstaande album voor een impressie van de 2 prachtige tuinen.

Kun jij het aapje tussen de foto's vinden?

 

Vlinder en Lorie tuin.

In de lorituin fladderen de vogeltjes vrij rond. Je kunt tegen een kleine vergoeding een klein voederbakje kopen om de vogeltjes te voeren. Let op! De vogeltjes komen op je zitten.ze zullen op je hoofd schouder of arm landen. Wil je een vogelvrije route dan is het mogelijk om de lorituin over te slaan.

De vlindertuin is echt prachtig! De grootste vlindervallei van Europa. Het is erg warm in de vlindertuin en een hoge luchtvochtigheid. De vlindertjes leven in een tropische omgeving. In deze prachtige tuin zijn als je goed zoekt ook leguanen te vinden en in de vijver zitten prachtige koikarpers die je kunt voeren. Zowel in de Orchideeën tuin als het amazone regenwoud en vlindertuin zijn ook schildpadden te vinden deze steken wel eens over pas op dat je niet op een schildpad stapt.

 

Bekijk het onderstaande album voor een impressie van de vlindertuin.

Makirijk en stokstaartjes verblijf.

In het stokstaartjes verblijf kun je op een muurtje of bankje de stokstaartjes goed bekijken. Dit zijn echt ontzettend leuke beestjes om te zien. De diertjes zijn erg nieuwsgierig en laten zich niet door bezoekers storen in hun dagelijkse bezigheden. In het verblijf van de stokstaartjes leven ook enorme schildpadden het is echt leuk om te zien hoe deze 2 dieren samen leven.

In dezelfde ruimte is een enorm aquarium te vinden met prachtige tropische vissen.

Als je naar buiten loopt kom je in het maki rijk, Amine vind het hier geweldig! Er zijn flamingo's Alpaca's en prachtige gekleurde eenden. De eendjes en flamingo's kun je voeren tegen een kleine vergoeding.

De maki's lopen vrij in het gebied rond tenzij ze in hun binnen verblijf zitten dan kun je ze doormiddel van een raam bekijken.

 

In het onderstaande album een kleine impressie van deze prachtige tuinen

Mama's favoriete tuin.

De bloemen tuin is mama's favoriete tuin. Zodra je binnenkomt lijkt het alsof je een sprookje binnen stapt. In deze tuin kunnen we lekker eten. broodjes,snacks,ijs,taartjes of wat lekkers te drinken. Voor onze moslim lezers de restaurant gelegenheden in de Orchideeën hoeve zijn niet halal maar er zijn wel vegatarische opties.

 

Ik ga niet veel meer vertellen over deze mooie tuin neem zelf maar een kijkje in het onderstaande album voor een geweldige impressie

Trekker pad en de speeltuin. 

De Orchideeën hoeve is geweldig voor kinderen. Er is een pad met oude trekkers hier kunnen de kinderen op zitten en poseren voor geweldige foto's. De speeltuin is een groot speelparadijs voor verschillende leeftijden. Let op! Neem je laarzen en droge kleren mee! Eventueel een handdoek is ook verstandig. de speeltuin is voorzien van klim en klauwter gelegenheden. Water en zand plezier grote glijbanen en voor de allerkleinste een apart stukje om fijn te kunnen spelen. Voor papa en mama is er tegen betaling een koffie/thee automaat en een snoepautomaat voor een lekkere twix of snicker. 

Foto impressie 

overige tuinen.

als je denkt alles te hebben gezien heb je het mis! De Orchideeën heeft nog meer te bieden. Oa een kijkje in de kas waar de Orchideeën gekweekt worden. De rupsen kwekerij waar de rupsen voor de vlindertuin worden gekweekt. In de citruslaan kun je prachtige planten en vruchten bekijken zoals o.a ananas planten. Aan het begin van het park is een apart restaurant waar je terecht kunt voor een warme maaltijd. In dit restaurant is een kinderhoek met tv zo kunnen de ouders rustig een hapje eten of drinken terwijl de kindjes lekker tv kunnen kijken. Er is vlakbij de vlindertuin een ruimte die is voorzien van een springkussen. En sinds kort is er een tweede speelruimte met jungle kart. dit wisten wij niet, We kwamen er pas achter toen we weg gingen. Leuk voor een volgende keer. Aan het einde van het park kom je uit in de Orchideeën hoeve winkel! Hier hebben ze geweldig mooie planten, leuke souvenirs en uiteraard niet te vergeten mooie Orchideeën te koop.

Overige 

Winter tip! 

We zitten nu nog einde zomer aan winter willen we nog helemaal niet denken. Maar in de Orchideeën hoeve hebben ze in December een geweldig verlicht park tijdens de lichtjes avonden. Overdag kun je het park zoals altijd bewandelen maar savonds zijn ze extra open. Bekijk snel de foto impressie hieronder.

 

Alle foto's die dit blog bevat zijn eigen gemaakte foto's gelieve deze foto's niet te gebruiken voor eigen gebruik.

Ik hoop dat jullie hebben mee genoten van ons dagje uit! Het is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te doen aan dit prachtige park aan de Oosterringweg 34, 8315 PV  te Luttelgeest

Voor meer informatie kunnen jullie een kijkje nemen op de website van de Orchideeën hoeve via de onderstaande button 

Volg ons voor de laatste updates op social media via de onderstaande buttons 

Liefs Amine en mama Saloua ♡

Reactie plaatsen

Reacties

OmA henny
4 jaar geleden

Gezellig

Wendy
4 jaar geleden

Wat een geweldig mooi en duidelijk blog heb je weer gemaakt schat...ik ben trots op je. Xxx