Papieren bloemen DIY

Gepubliceerd op 28 juli 2020 om 15:03

Bij feest horen slingers! Ik vind deze papieren bloemen echt helemaal geweldig! Je kunt ze in vele kleuren en maten maken voor verschillende gelegenheden en doeleinden. Amine mijn zoontje krijgt zoals jullie weten een dino feest. Om deze reden wil ik mijn woonkamer helemaal omtoveren om dit geweldige thema waar te maken. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe je de bloemen maakt.

wat hebben we nodig?

  • Een schaar.
  • Een niet machine.
  • Gekleurd papier.
  • Lijm.
  • Diamantjes.
  • Een pen.

Hoe gaan we te werk?

Neem een gekleurd vel papier naar keus. Vouw het papier dubbel, daarna nogmaals dubbel en voor een 3e keer dubbel.zie onderstaande foto als voorbeeld. Nu heb je het juiste formaat knip op gevoel of teken eerst met pen een blaadjes vorm uit. doordat het papier is dubbelgevouwen komen er nu 8 blaadjes uit hier kun je 2 bloemen van maken.

neem 4 blaadjes en vouw ze op de volgende manier horizontaal en verticaal dubbel zie onderstaande foto als voorbeeld. Als je alle 4 de blaadjes heb gevouwen, leg je ze in elkaar zie nogmaals het voorbeeld op de foto. Als je ze in elkaar heb gevouwen gaan we de blaadjes in het midden aan elkaar vast nieten. Als volgt gaan we alle blaadjes aan elkaar vast lijmen, door je vingers in de blaadjes te steken tijdens het plakken worden ze mooi gevormd.

 

Als alle 8 blaadjes aan elkaar geplakt zijn kun je de bloem afwerken met een diamamtje. Het is ook leuk om de bloemen te voorzien van glitter. Zie onderstaande foto voor het eindresultaat van de bloem 

Ben je nieuwsgierig geworden wat ik met de bloemen heb gemaakt.

Zie onderstaande foto voor het gehele eindresultaat♡

 

Heel veel knutsel plezier.

Liefs Saloua, Crea Oum Amine ♡

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste updates volg me dan op insta en facebook via de onderstaande buttons 

Reactie plaatsen

Reacties

Wendy
4 jaar geleden

Prachtig al deze kleurrijke creaties ....zo feestelijk ...love it.
Je heb zó veel talent.

Simone
4 jaar geleden

echt super leuke bloemetjes 😍
En de slinger is echt super gaaf geworden