Maak je dino feestje compleet met deze leuke dino feesthoedjes

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 om 21:22

Nog een week! Dan is mijn kleine knutsel koning Amine jarig. Alweer 3 jaar wat vliegt de tijd. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang voor zijn dino feestje. Het eindresultaat zal ik uitschrijven en met jullie delen op het geweldige blog van https://sparklesinside.nl

Hier ga ik jullie van A tot Z uitleggen hoe ik Amine zijn dino feestje heb georganiseerd met nog een aantal leuke DIY's. Maar nu eerst ga ik jullie vertellen hoe deze leuke dino feesthoedjes zijn gemaakt.

Wat hebben we nodig?

  • Gekleurd papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Liniaal 
  • Elastiek
  • Perforator 
  • Mini pompon bolletjes 
  • Nietmachine (optioneel)

Hoe gaan we te werk?

Doormiddel van foto's ga ik laten zien hoe we te werk gaan. De eerste 6 stappen vind je in onderstaande foto. We beginnen met een vel gekleurd papier naar wens, deze rollen we in een punt zie foto 1. Plak deze goed vast en maak eventueel gebruik van een nietje. Vervolgens nemen we de liniaal om de oneven randen recht te maken. Doormiddel van de liniaal vouwen we de overige stukken recht. Doordat we de liniaal hebben gebruikt hebben we nu een rechte vouw. Knip langs de vouw de overtollige stukken papier af. De vorm van je dino feest hoed is ontstaan. Vervolgens nemen we een nieuw vel papier met kleur naar keus. Voor het leukste resultaat kun je het beste een andere kleur kiezen. Knip een strook papier al zigzaggend in de lengte zie onderstaande foto. Vouw je doormiddel van je liniaal een plak rand.

vervolgens neem je je hoedje erbij en knip je de puntige strook op lengte. Nu kunnen we de punten op het hoedje vast lijmen. zie onderstaande foto's. Het begint al aardig op een dino feest hoedje te lijken maar we zijn nog niet klaar. We moeten het hoedje niet verliezen tijdens ons feest. Ik ga in de volgende stappen uitleggen hoe we dit kunnen voorkomen. Met de perforator maken we aan beide zijkanten een gaatje. Maak aan 1 van de gaatjes het uiteinde van je elastiek vast. Door het hoedje nu op je hoofd te zetten kun je precies de juiste lengte van het elastiek afmeten. Knip het elastiek op de gewenste lengte en bevestig het andere uiteinde in het gaatje. Nu is je feest hoed bijna klaar voor gebruik. Plak op de punt van je hoed een kleine pompon om het af te maken. Dit is de basis van je dino feest hoedje uiteraard kun je je hoedje zo mooi versieren als je zelf wil, met bijvoorbeeld je naam of leeftijd.

 

Het eind resultaat

Ben jij nou nieuwsgierig geworden naar het gehele blog van Amine zijn dino feest hou dan het blog van Crea.OumAmine & het blog van Sparklesinside goed in de gaten. 

 

Volg ons op Facebook & insta om de laatste updates te volgen. klik op de onderstaande buttons voor de social media kanalen van Sparklesinside 

 

Vergeet ook mijn sociale media kanalen niet te volgen via onderstaande buttons 

 

Veel knutsel plezier 

Liefs Saloua ♡

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb