Maak bloemen van toiletpapier DiY 🧻🌸

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 13:02

Wist je dat je met toilet papier ontzettend leuke dingen kunt maken? In deze DIY ga ik jullie laten zien hoe je mooie sierbloemen kunt maken van toiletpapier. Al eerder maakte ik een DIY met toiletpapier. Tijdens het dino thema voor de verjaardag van Amine. Toen hebben we van toilet papier dino eieren gemaakt die diende als decoratie schalen. Wil je deze DIY terug zien klik dan op de onderstaande button 


Knutselen met toilet papier is ontzettend leuk om te doen. Het is makkelijk materiaal om mee te werken en je kunt er van alles van maken. Vandaag maken we bloemen. Lees snel verder voor de uitleg van deze leuke bloemen. 

Wat hebben we nodig?

  • Toilet papier.
  • Schaar.
  • Stokjes.
  • Touw/wol 
  • Eventueel lijm.
  • Optioneel waterverf + kwast.

Hoe gaan we te werk?

Neem een velletje toilet papier als deze van zichzelf al vierkant is kun je meteen starten. Indien dit niet het geval is dan is het nodig om een stukje van het velletje af te knippen. In de onderstaande foto collage is een voorbeeld te zien. We gaan het velletje toilet papier vouwen. We beginnen met twee punten naar elkaar toe te vouwen zodat er een driehoek ontstaat. Daarna vouwen we het papiertje nogmaals dubbel 

We vouwen het papiertje nogmaals dubbel. Nu gaan we de bovenkant van het gevouwen papiertje rond afknippen. We vouwen het velletje weer volledig open. Toilet papier is dubbel laagste je kunt je velletjes van elkaar afhalen. Het handigste is om twee laags toilet papier te gebruiken. Ik had zelf vier laags en dit was vrij lastig om van elkaar los te krijgen. Haal de velletjes papier van elkaar af en neem nu twee laagjes. Leg de twee laagjes over elkaar.

Vorm van de twee laagjes een bloemetje. En herhaal dit in totaal voor vier keer. Zo ontstaan er vier losse bloemetjes die we samen gaan voegen tot één bloem. Neem een stokje en bind de vier samengevoegde bloemetjes bij elkaar. Wikel de wol om het stokje en de basis van je bloem is klaar.

De basis van je bloem is klaar. Je kunt er voor kiezen om de bloem te verven. Neem hiervoor waterverf en zorg dat de kwast niet te nat is. Je kunt ook nog bladeren aan het stokje maken voor een compleet resultaat. Zie de foto collage hieronder voor het eindresultaat.


Volg me via onderstaande buttons op socoal media voor de laatste updates.

 

 

Veel knutsel plezier,

Liefs Saloua ♡

Reactie plaatsen

Reacties

Wendy
3 jaar geleden

Wat prachtig en een goedkope knutselmanier om je huis op te fleuren....nu maar hopen dat er straks nog wc papier te krijgen is ;) want dit word vast weer een groot succes hihi.

vander Wee patricia
10 maanden geleden

dag ik zou ook graag bloemen maken ,ik heb al boeken en crepe papier en ook licht papier van alles

Maak jouw eigen website met JouwWeb