paper quilling rozenkaart DIY 🌹🌹

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 08:37

Het versturen van kaarten vind ik ontzettend leuk maar een zelf gemaakte kaart versturen is het allerleukst. De dagen worden korter en donkerder we leven in een moeilijke tijd waarin het lastig is om elkaar te bezoeken. Verras je geliefde, moeder of oma met dit leuke rozen boeket. Met paper quilling maak je de leukste creaties, het is zo leuk om te doen. Doormiddel van rolletjes papier kun je de leukste creaties maken. Ik heb voor jullie een DIY geschreven hoe je stap voor stap deze rozen kaart kunt maken. 

Met paper quilling rol, vouw en vorm je stroken papier tot de leukste creaties. Ik heb al eerder op het blog van mammiemammie.nl een gastblog geschreven met een DIY schaapjes kaart.

 

Ik vind het ontzettend leuk om op deze manier bezig te zijn ik heb al meerdere dingen gemaakt o.a een triceratops voor Amine zijn verjaardags feest, de bovengenoemde schaapjes kaart een rozen boeket en deze leuke bloem.

Wat hebben we nodig?

  • Papier.
  • Kaart/stevig karton.
  • Schaar.
  • Lijm.
  • Versiering.

Hoe gaan we te werk?

Knip dunne stroken papier in de kleuren rood en groen. De dikte is afhankelijk hoe hoog je rozen wil hebben en hoe dik je de steeltjes wil maken.

De rode stroken papier worden de roosjes door de stroken op te rollen. Let op! plak de uiteinden goed vast.  Met de bladeren gaan we iets anders te werk. We beginnen met een klein rolletje en vouwen vervolgens een punt dit doen we aan beide kanten zodat het de vorm van een blad krijgt. Zie onderstaande foto collage hier laat ik precies zien hoe je het blad maakt.

vervolgens nemen we een aantal groene stroken en vormen op de kaart naar keus de steeltjes van het boeket.

 

De steeltjes staan op de kaart nu kunnen we het boeket gaan vormen.

Begin met het plakken van een roosje en vervolg dan met een blaadje doe dit geheel naar eigen smaak. Vorm zo stap voor stap een mooie boeket.

Wanneer je boeket klaar is gaan we beginnen met het maken van de strik.

Knip een dikke strook papier en vouw deze in twee. Nu heb je in het midden van de strook een lijn. Vouw vervolgens de uiteinden naar het midden en plak dit goed vast. Knip nogmaals een strook papier en vouw deze om het midden van de strik. Knip twee mooie sierpunten uit voor de onderkant en bevestig je strik op het boeket.

Zie onderstaande foto collage hoe ik te werk ben gegaan.

het vouwwerk is klaar, nu kunnen we de kaart gaan versieren naar wens. Je kunt hiervoor o.a glitters, stickers, diamamtjes en parels voor gebruiken. Maar de kaart geheel naar eigen smaak.

In het eind resultaat hier onder kun je zien hoe ik de kaart heb versierd.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met nieuwe ideeën!

Volg me voor de laatste updates op social media via de onderstaande buttons.

Heel veel knutsel plezier,

Liefs Saloua ♡

Reactie plaatsen

Reacties

Froukje
3 jaar geleden

Super gedaan. Wat creatief

Oma henny
3 jaar geleden

Oma wil super graag zo een kaartje