Alopecia challenge Team van Zwol

Gepubliceerd op 31 oktober 2021 om 17:04

Samen met mijn zusje zijn we achter de rug van onze moeder om een inzamelingsactie gestart voor haar. Onze moeder is ziek. Ze heeft alopecia en de auto-immuunziekte LE (LUPUS) toen ons mam erachter kwam wat we voor haar hadden gedaan was ze in shock en enorm dankbaar. Persoonlijk hou ik niet zo van inzamelingsacties. Mijn creatieve brein begon over uren te draaien. Ik wilde iets organiseren om geld in te kunnen zamelen. Lees snel verder dan vertel ik jullie meer!

Team van Zwol alopecia challenge.


Onze moeder is dol op wandelen en hardlopen. Net zoals Amine en ik doen we vaak wandelchallenges. Daarom wilde ik speciaal voor ons mam een eigen wandelchallenge organiseren. Ik heb nog nooit zo iets gedaan. Om die reden houden we het eerst klein en organiseer ik dit enkel in onze eigen stad. Mocht mensen dit nou leuk vinden kan ik altijd kijken om uit te breiden.

Gezamelijke wandeling van 5KM 

Zaterdag 20 November 2021 in Emmeloord.

Locatie wordt later bekend

We starten om 13.00 uur na afloop thee met cake

Inschrijven: €7.50 Inclusief medaille.

Door de medaille te bestellen schrijf je je in voor de challenge. Mocht je willen deelnemen aan de challenge maar lukt niet niet op Zaterdag 20 November dan is het ook mogelijk om individueel mee te doen.

Doe je individueel mee stuur dan jouw loop bewijs naar onderstaand E-mail adres.

teamvanzwol@hotmail.com

Na ontvangst kun je zo snel mogelijk jouw behaalde medaille ophalen.

 

Het leek me leuk om mijn moeder uit te nodigen voor een gastblog om zelf wat meer te vertellen over haar wens en haar ziektebeeld.

Toen ik haar vroeg om een stukje te schrijven had ze geen idee dat ik een wandelchallenge voor haar had georganiseerd. Hier kwam ze pas achter toen het artikel werd gepubliceerd.

Lieve mam, ik ben trots op je dat je dit aan durft. Ik geef het woord aan jou.

Hallo allemaal,
Salaam alaikum,
Saloua heeft mij gevraagd even me voor te stellen en te vertellen over mijn ziekte.
Ik ben Wendy en de mama van Saloua en haar zusje Dani.
Sinds ik jong was heb ik al vage gezondheidsklachten gehad en ik een jaar of 20 was, net mama van Saloua was geworden begon het steeds extremer te worden.
Ik was heel erg moe wat ik ook ondernam het werd niet beter er werd meerdere malen getest op bloedarmoede maar daar kwam niks uit.
Na een aantal jaren steeds de ene naar andere ontsteking te krijgen. Blaasontstekingen, maagvliesontsteking etc.
Nadat ook mijn haar vreselijk begon uit te vallen en ik kleurverschillen in mijn gezicht kreeg.
Er werd mij geadviseerd mijn haar flink kort te knippen dan zou het wel beter/sterker aangroeien.
Ben ik eindelijk doorverwezen en werd er verder gekeken dan bij de huisarts.
Daar werd al snel geconstateerd dat ik een auto-immuunziekte
(Lupus) had.
Om alles een beetje onder controle te houden kreeg ik daar medicatie voor. De haaruitval werd daar dus ook aan geweten.
Later kreeg ik ook de diagnose Alopecia (Androgenetica) erbij want dat bleek toch een verhaal apart. Heel lang heb ik met alle snufjes en trucjes kunnen verbergen dat ik steeds kaler werd. Tot afgelopen tijd waarin de Alopecia ineens keihard toesloeg. En er niks meer te verbergen valt.
Sinds een paar jaar waarin het verbergen steeds lastiger werd ben ik op zoek gegaan naar een haarwerk en kwam ik uit bij mijn ideale haarwerk of beter gezegd een haarprothese.
Deze wordt doormiddel van een kopie van mijn scalp/hoofd nagemaakt van speciaal ademend materiaal en vastgezet op mijn hoofd waarna ik alle vrijheid weer terugkrijg die ik al jaren kwijt ben. Ik kan dan weer zwemmen zonder angstvallig mijn hoofd boven water te houden omdat ander als mijn haar nat wordt iedereen de kale plekken nog beter ziet. Ik kan spontaan wandelen in de wind/storm/regen en een selfie kunnen maken zonder dat ik eerst 10 minuten bezig ben om eerst mijn haar zo neer te plaatsen over mijn hoofd dat je het niet meer zo goed ziet.
Helaas is dit haarwerk alleen maar bij 1 haarinstituut in Nederland te krijgen en word dit handgemaakt en 3D geprint in Italië wat een kostenplaatje meebrengt wat we helaas niet hebben.

https://haarenhuidinstituutwestland.nl/cnc-haarprothese/

https://youtu.be/JfMduYreyfk

In de bovenstaande link komt u op de pagina van dit haar instituut en bij het YouTube filmpje waar meer informatie word gegeven.

deze haarprothese kan ik duiken in het water, nooit meer bang voor de golven in de zee in ons geliefde Turkije en zingend door de regen hihi. Niet meer bang zijn als mensen me onderweg aan kijken of het misschien weer heel erg zichtbaar is maar gewoon relaxt teruglachen/kijken. Spontane Selfies maken wat lijkt me dat heerlijk.
Hopelijk komt deze droom gauw uit.


Heel veel liefs van Wendy

Team van zwol is te volgen via onderstaande buttons


Voor iedereen die een donatie wil doen, Via onderstaande button kom je op de juiste pagina

Bestel hieronder je medaille voor de Team van Zwol Alopecia challenge.

Zet in de opmerkingen van je bestelling of je mee doet met de gezamelijke wandeling of individueel wil lopen. Indien je individueel mee loopt dien je een loopbewijs in te leveren voordat je de medaille ontvangt. Dit kan per mail via teamvanzwol@hotmail.com 

Betaling dient voldaan te worden bij het verzamelen voorafgaand aan de wandeling en naar afloop ontvang je per direct je behaalde medaille. 

5 KM 

Heel veel wandel plezier! Volg ons voor de laatste updates op sociale media via de onderstaande buttons.

Liefs Saloua, Amine en team van Zwol ♡

Reactie plaatsen

Reacties

Mariëlle
2 jaar geleden

Zo ontzettend lief van jullie en Wendy, zo knap dat je hier je verhaal durft te vertellen. Het is je zo gegund en ik hoop dat je het bedrag bij elkaar krijgt. Ik loop niet mee omdat dat lichamelijk niet lukt maar ik doe zeker wel een donatie. Zet ‘m op toppers! ❤️

Kaylee Alberts
2 jaar geleden

Super lief dat kim en Dani dit voor je doen het is je zeker gegunt en hoop dat de doel snel behaald zal worden xxx

Marian hummel
2 jaar geleden

Wat mooi geschreven krijg er koude rillingen van ben super trots op jullie xx

Hanneke Springer
2 jaar geleden

Lieve mensen,

Veel succes met het behalen van jullie doel, ik heb zelf ook alopecia vanwege een auto immuun ziekte en woon ook in Emmeloord! Ik wens jullie alle goeds!
Liefs Hanneke

Maak jouw eigen website met JouwWeb