Hoe maak je een orgineel dinocadeau?

Gepubliceerd op 31 oktober 2021 om 11:54

Op Facebook kwam ik een orgineel cadeau tegen gemaakt door Anke Quintiens, Een dino surprise cadeautje. Deze dino eieren matchen geweldig bij de DIY’s betreft het dino thema van Amine zijn verjaardag. Het leek me leuk om deze leuke eieren toe te voegen aan mijn blog. Zo doende heb ik contact op genomen met Anke of zei haar stappenplan met ons wou delen. Zijn jullie nieuwsgierig naar het stappenplan van Anke lees dan snel verder.

wat hebben we nodig?

  •  Een plankje, bordje, stevig stuk karton, … om het nest op te maken (ik had houten plankjes van de action)
  • Groen papier, verschillende tinten is leuk, 1 soort kan ook
  • Plakband
  • Mos of iets soortgelijks
  • Surprise eieren, groei eieren, … naar keuze (eventueel met geld in)
  • Airdry hobbyklei (ik had “stonelook” klei van de action, mijn eieren waren grijs, wit kan ook, je kan ze dan indien gewenst nog schilderen)
  •  Een deegrol, fles, of iets anders om de klei mee plat te rollen
  • eventueel versiering: steentjes, een speelgoeddino, een bloempje, een plastic boompje of struikje, … of wat je ook leuk lijkt
  • Eventueel lijm(pistool)

Hoe gaan we te werk?

We beginnen met het maken van het nest:

Ik heb enkele smalle stroken groen papier geknipt uit 2 kleuren groen papier, je kan de stroken verschillende hoogtes geven zodat het “gras” achteraf ongelijk is. Om het “gras” te maken heb ik de stroken aan 1 lange zijde ingeknipt, ik heb de verschillende kleuren om en om aan elkaar gemaakt met een klein stukje plakband, ik heb deze in een ruwe cirkelvorm op het plankje geschikt met in het midden een stukje mos (groot genoeg om de eieren op te leggen), hier en daar tussen de lagen gras stopte ik ook wat mos om het nest een ruigere, ongelijke look te geven, dit nest is super simpel en kan je volledig naar smaak maken en opvullen, als je in het midden een vlak stuk hebt om de eieren te leggen is het prima. Omdat ik een plankje had dat eventueel achteraf nog voor iets anders gebruikt kan worden had ik ervoor gekozen om niets echt vast te plakken, ik legde rond het nest enkele steentjes en maakte nog kleine graszoden door een strookje gras op te rollen en een beetje omhoog, uit elkaar te trekken, dit maakte ik wel vast met een stukje dubbelzijdige plakband zodat ze niet omvielen. Het is ook leuk om een dino naast of in het nest te zetten, ik vond er jammer genoeg geen.

We gaan verder met stap 2 het maken van de eieren:

Je kan zo veel eieren gebruiken als je wil, zorg gewoon dat je nest groot genoeg is. Ik had een dino surprise ei en een dino groei ei uit de action, in het surprise ei zaten dino stickers en een gom, ik heb er nog geld ingestopt. Ik heb een stuk klei heel dun uitgerold met de deegrol en hiermee de eieren bekleed zodat ze er hetzelfde uitzien, het groei ei was namelijk wit en het surprise ei oranje, ik heb een klein strookje papier met “breek mij” aan de eieren gemaakt toen ik ze aan het bekleden was, ik stopte het in een naad waar de klei samenkwam zodat het op z’n plaats bleef, een stukje zonder tekst stak zo in het ei en het stuk met tekst kwam er uit piepen. Ik zou de klei goed dun uitrollen zodat hij achteraf makkelijk breekt, anders is het misschien frustrerend voor de kids dat de eieren niet breken of krijgen ze ze misschien zelf niet open en dat zou zonde zijn, het breken van de eieren is namelijk het leukste aan dit cadeau. Je moet jezelf bij het uitrollen afvragen of het ei zal breken als je het bv op de grond laat vallen, of ermee op tafel mept. Goed laten drogen, ik had airdry klei, ik weet niet of het een goed idee is om de eieren in de oven te stoppen 😊 Leg de eieren in het nest en je cadeautje is klaar, je kan het nog verpakken, ik gebruikte doorzichtige plasticfolie, lintjes en een leuke dino afbeelding.

De dino afbeelding is hieronder te downloaden 

Dit leuke gastblog is geschreven door Anke Quintiens. Anke heel erg bedankt voor het delen van jou originele creatie. 

Laat in de reacties onder aan de pagina een leuke reactie achter voor Anke♡

 

Lieve volgers heel veel knutsel plezier. Mochten jullie dit lezen en denken wat leuk ik zou ook graag wat willen delen kun je contact opnemen via Info@creaoumamine.nl of een berichtje achterlaten in mijn social media inbox via de onderstaande buttons 

Liefs Saloua.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.