Creëer ruimte voor je eigen dromen naast alle verplichtingen.

Gepubliceerd op 16 januari 2022 om 14:59

Als alleenstaande moeder weet ik hoe de dagen al snel gevuld zijn met alle dagelijkse verplichtingen en verantwoordelijkheden. Is er nog wel tijd voor jouw dromen en ambities? Denk je überhaupt nog na over wat jij wilt? Of ben enkel nog bezig met ik moet, moet, moet. Laten we eens wat liever zijn voor ons zelf en wat meer stil staan bij wat we eigenlijk willen.


Om meer stil te staan bij mijn eigen wensen, dromen en doelen heb ik een to do lijst gemaakt. Maar geen gewone to do lijst. Deze lijst bevat een schrijfruimte voor verplichtingen en een " wat wil ik doen" schrijfruimte. In de schrijfruimte wat wil ik doen kunnen we alles opschrijven wat in ons op komt ongeacht of het haalbaar is. De wensen, dromen, doelen dit op dit moment onmogelijk lijken kunnen over een tijdje wel haalbaar zijn. Probeer minimaal 1 keer per week een ding uit je wat wil ik doen lijstje te ondernemen. Wees lief voor jezelf en creër elke dag een betere versie van jezelf.

De to do list is onderaan het artikel gratis te downloaden in een neutrale versie en een met een Islamitisch tintje.

Wil jij nog meer structuur creëren in je leven bekijk dan ook de gratis dag planner printables via onderstaande button.


Soms lijken je dromen en ambities door wat voor omstandigheden dan ook onmogelijk. Maar ga eens terug in de tijd en denk dan eens hoe vaak je eerder dacht dat iets onmogelijk zou zijn en dat het je uiteindelijk toch gelukt is.

Soms moeten we onszelf een beetje uitdagen of andere prioriteiten stellen. 

Misschien is het niet de juiste tijd of moment maar kunnen we er wel naartoe groeien. Als er deuren voor je sluiten gaat er ergens anders weer een deur voor je open. 

probeer naast het stellen van doelen ook iedere dag iets positiefs in de dag te zien.

Hoe klein het ook is. Een positieve mind helpt je bij het behalen van je uiteindelijke doelen.

 

 

Allah zegt in de Qoran: "Allah belast niemand boven zijn vermogen …” 

[Soerat al-Baqarah (2), aayah 286.]

 

 

 

Allah subhanahu wa ta’ala zegt in de Qoran:

“En wie Allah vreest, Hij (Allah) zal hem een uitweg bieden (bij iedere moeilijkheid). En Hij zal hem voorzien (uit bronnen)van waar hij het niet verwacht. En wie zijn vertrouwen in Allah stelt, Hij is dan Voldoende voor hem. Voorwaar, Allah zal zijn Zaak volbrengen. Voorzeker, Allah heeft voor alle zaken een maat bepaald.”

(Soerat at-Talaaq: 2-3)

 

 

Allah kan het onmogelijk mogelijk maken. Vetrouw op Allah, aanbid Allah en vergeet de kracht van du'a niet. Één du'a kan je hele situatie veranderen. 

 

"Allah zal de gelovigen niet in de toestand laten waarin jullie verkeren, totdat Hij het slechte van het goede scheidt.”

 (Soerat Aali Imraan: 179)

 

Laat de Islam de rode draad zijn van de dag, bid je gebeden optijd, hou je bezig met de ochtend en avond adhkaar en met de wil van Allah zullen we slagen om al onze doelen, dromen, wensen te behalen.

 

 


Volg me op social media via onderstaande buttons voor meer inspiratie 

Download onderstaand bestand voor de to do list 

Bij het bestand to do list is er iets misgegaan wat afdruk groote betreft.
Vinden jullie de rechter afdruk storend met witte rand?
Onderstaand zijn twee nieuwe documenten te downloaden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb