Herfst speurtocht 🍁

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 11:00

Terwijl we nu nog genieten van heerlijke temperaturen denken we nog helemaal niet aan de herfst. Maar de natuur om ons heen begint langzaam te veranderen. Het is toch echt bijna zo ver. De herfst staat voor de deur. 

In ons vorige blog over de golden leaf challenge hebben jullie kunnen zien hoe mooi de natuur op dit moment is. We zitten midden in een wisseling van twee seizoenen. Heb je dit blog bog niet gelezen en ben je nieuwsgierig wat de golden leaf challenge is neem dan even een kijkje via onderstaande button in Amine's wereld nemen we je mee in ons avontuur.

Wat is herfst?

De herfst is één van de 4 seizoenen in het jaar. De overige 3 noemen we de winter,lente en zomer. De herfst word ook wel najaar genoemd. De zon krijgt tijdens de herfste steeds minder kracht het word buiten steeds kouder. Ik denk dat jullie het misschien al is opgevallen het word buiten ook steeds eerder donker. Tijdens de herfst gaat de wintertijd in dit gebeurd in de nacht van 24 op 25 oktober. De klok wordt achteruit gezet om 3:00 uur in de nacht (naar 2:00 uur) 

De bomen en planten maken zich klaar voor de winter. Je ziet veel vruchten en zaden in het bos. De vruchten en zaden worden verzameld door de dieren o.a eekhoorntjes en andere dieren die zich klaar maken voor hun winterslaap. De eekhoorn zelf houdt geen winter slaap wel is hij minder actief en houdt hij zich schuil in zijn holletje tijdens de koude dagen. Om deze reden verzamelen de eekhoorns wel een wintervoorraad.

Verzamelen.

De dieren in het bos verzamelen allerlei soorten zaden en vruchten. Er is van alles te vinden tijdens de herfst. De bladeren van de bomen verkleuren en de natuur veranderd in een sprookje zo mooi. Het is heerlijk om op een mooie herfst dag te gaan wandelen, en nog leuker is om net als de dieren mooie herfst dingen te verzamelen. Ik heb een herfst speurtocht voor jullie gemaakt om op zoek te gaan naar herfst dingen. Als je een zakje mee neemt kun je van alles verzamelen en mee nemen naar huis. Met bijv. herfstbladeren, kastanjes en eikels kun je ontzettend leuke dingen knutselen of thuis een mooie herfst schaal/tafel maken.

 

Download hieronder de hefst speurtocht.

Hou de pagina goed in de gaten voor leuke herfst creaties.

Volg me op social media via de onderstaande buttons voor de laatste updates 

 

Veel wandel en verzamel plezier.

Liefs Saloua♡

Reactie plaatsen

Reacties

H.westerhof
4 jaar geleden

Goed

Maak jouw eigen website met JouwWeb