Zout verven herfst printable ๐Ÿ๐ŸŽจ

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 14:26

We blijven nog even in het herfst thema, na een heerlijke golden leaf challenge met herfst speurtocht van mijn vorige twee blogs zitten we deze zondag heerlijk in onze pyjama aan een creatieve herfst activiteit. Zout verven in het thema van de herfst.

Na een drukke week is het heerlijk om een dag met warrig haar in je pyjama rond te lopen, maar echt stil zitten kunnen we niet. Amine en ik hebben samen zout geverfd. Ik twijfelde dan ook of dit blog onder het kopje printables hoorde of in de wereld van Amine, beide was passend geweest maar gezien dit blog niet alleen een leuke DIY bevat maar ook een printable heb ik gekozen voor de categorie printables.Zijn jullie nieuwsgierig hoe we deze activiteit hebben gedaan lees dan snel verder voor de DIY en printable.

Wat hebben we nodig?

  • Zout.
  • Lijm.
  • Verf of voeding kleurstof.
  • Bakjes.
  • Kwasten
  • Printable(te downloaden onder aan het artikel)

Zoals je op de benodigdheden foto hierboven al kan zien zit Amine vol smart te wachten. Mijn printables is een beetje vaag omdat de inkt bijna op was. Voor het resultaat maakt dit niet uit.

Hoe gaan we te werk?

We nemen de lijm en trekken de lijntjes van de printable over. Vervolgens bedekken we de lijm volledig met zout. Als alle lijm bedekt is kunnen we het overtollige zout weer terug stoppen in de schaal. Het handigst is om het papier aan beide kanten vast te pakken zodat je het zout er zo af kan kiepen. 

Nu is je zout figuur klaar om te verven. Dit kan met gewone waterverf of voeding kleurstof. Wij hebben voeding kleurstof gebruikt. Doop de kwast in de gewenste kleur en tik het zout heel lichtjes aan. 

Zo herhaal je elk figuur om een super leuk herfst kunstwerkje te maken. Je kan er ook voor kiezen om alle figuren in één keer te voorzien van lijm en zout 

Mama mocht ook mee helpen. We hebben een gezellige middag zout verven gehad. We hopen jullie ook te hebben gemotiveerd om te starten in het ontzettend leuke thema herfst. Onderaan het artikel is de printable te downloaden.

 

 

Heel veel knutsel plezier.

Liefs mama Saloua & Amine.โ™ก

Vergeet niet de social media kanalen te volgen via onderstaande buttons voor de laatste updates.

Eindresultaat.

Download hier de gratis printable.

Reactie plaatsen

Reacties

H.westerhof
4 jaar geleden

Dat is leuk

Maak jouw eigen website met JouwWeb