Ramadan voedsel/informatie kaartjes voor de buren ♡

Gepubliceerd op 17 april 2022 om 19:32

Ramadan is een maand van liefdadigheid. Een maand van goede daden. Een maand van dankbaarheid, er naar streven om een betere versie van onszelf te worden. De maand Ramadan is een maand voor spirituele groei en zelfontwikkeling. Ieder jaar tijdens de Ramadan geven wij onze buren een zakje dadels. Dit jaar heb ik niet alleen dadelkaartjes gemaakt maar ook algemene kaartjes om de buren te informeren over deze prachtige maand.


De islam leert ons om goed te zijn voor onze buren.

Allah Subhanahu wa Ta’ala zegt in de Qoran

“En wees goed tegenover de ouders, familieleden, wezen, de behoeftigen, de buren die verwanten zijn, de buren die vreemdelingen zijn, de vriend die aan je zijde staat en de reiziger.”

 Qoran 4:36

Aboe Hoerayrah verhaalt dat de Boodschapper van Allah vrede zij met hem heeft gezegd:
“Wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, dient het goede te zeggen of te zwijgen. En wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, dient zijn buurman op een goede wijze te behandelen. En wie in Allah en de Laatste Dag gelooft, dient zijn gast op een goede wijze te behandelen.”  

(Overgeleverd door al-Boekhaari en Moeslim)

 

 

Wil jij jouw buren kennis laten maken met de Ramadan. Download dan de onderstaande bestanden.

Voor het mooiste resultaat kun je de kaartjes per 4 op een A4 formaat afdrukken.

De dadel kaartjes zijn specifiek om dadels met de buren te delen. De buren Ramadan informatie kaartjes kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Ik heb vandaag baghrir gebakken (Marokkaanse gaatjes pannekoeken) ik heb een klein potje honing toegevoegd en een Ramadan informatie kaartje om de buren kennis te laten maken met de Ramadan.

 

 


Veel plezier met uitdelen! Moge Allah Subhanahu wa Ta’ala jullie rijkelijk belonen. Volg ons voor de laatste updates via onderstaande buttons op social media.

 

Liefs Saloua ♡

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.