Amine's bloemen experiment 🌸

Gepubliceerd op 23 december 2020 om 16:38

Nadat we het experiment met de vliegende peper hebben gedaan is Amine super enthousiast. We hebben het vorige experiment meerdere keren uitgevoerd o.a bij opa en oma. Vandaag hebben we een nieuw experiment gedaan. Dit keer hebben we papieren bloemen laten bloeien. Wil jij dit experiment thuis ook proberen lees dan snel verder. 

 

Wat hebben we nodig?

  • Vouwblaadjes.
  • Schaar.
  • Schaal.
  • Water.
  • Maatbeker.
  • Optioneel een pen/stift.

Hoe gaan we te werk?

Mama heeft stiekem bloemetjes geknipt zonder dat Amine het wist. Zo was het experiment een extra leuke verassing. Knip van de vouwblaadjes kleine bloemetjes wij hebben 4 bloemen uit 1 blaadje geknipt. Mocht je dit niet kunnen vanuit de losse hand kun je een pen/potlood/stift gebruiken om een voorbeeld bloem te tekenen. Knip het voorbeeldbloemetje uit en leg deze vervolgens op een ander vouwblaadje om een bloemetje na te kunnen knippen. Zo zitten er geen tekenlijntjes op de bloemen. 

Afhankelijk van hoe groot je schaal is kun je zo veel bloemen knippen als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook één bloem doen in een bord of schotel. Hoe meer bloemen hoe leuker natuurlijk. Als de bloemen zijn geknipt gaan we de blaadjes naar binnen vouwen. Het leukste is om dit van te voren voor te bereiden zodat de kinderen niet weten dat het om bloemen gaat.

Nu kunnen we alles klaar zetten om het experiment te beginnen. Zet de schaal op tafel en vul de maatbeker met voldoende water om de schaal te voorzien van een klein laagje water.

Schenk het water in de schaal en leg voorzichtig de gevouwen bloemen in de schaal. Amine had geen flauw idee wat we aan het doen waren. Hij dacht dat we gingen bootje varen op het water. Terwijl Amine één voor één de bloemen voorzichtig in het water legde begonnen de eerste bloemen hun blaadjes te openen. Geweldig om dat koppie te zien. WAUW mama het zijn bloemen! Dat is gek! Hij vond het zo leuk om te zien dat we het experiment nog een tweede keer hebben gedaan. 

Dit was niet alleen ontzettend leuk om te doen maar tegelijkertijd ook een bewustwording. 

De bloemen in de natuur hebben regen nodig om te kunnen bloeien. Amine wist deze link goed te leggen en vergeleek het water in de schaal met de regen buiten.

Bekijk de foto's in het album hier onder om ons experiment te kunnen zien. 

Op social media zullen we een filmpje plaatsen van dit leuke experiment.

We hopen jullie weer te hebben geïnspireerd met dit experiment. 

Volg ons voor de laatste updates op social media via de onderstaande buttons. Hier vind je ook een filmpje van het experiment.

 

Heel veel plezier,

Liefs Amine & mama Saloua♡

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.