De blokken wereld van Amine🔵 🟦 🔷️

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 20:32

Deze week zijn mama en Amine gestart met elke dag tijd voor elkaar vrij te maken. Tijd voor elkaar is ontzettend belangrijk maar wanneer vind je nou het juiste moment?


Amine is afgelopen Augustus 3 geworden. Slapen gaan was eigenlijk altijd appeltje eitje. Amine ging zonder problemen heerlijk slapen. Tot voor kort..... we zijn in de fase smoesjes terecht gekomen. Amine zijn ogen zijn nog niet moe, buikpijn, honger, en spoken je kent ze vast allemaal wel. Tot vervelend aan toe bedacht hij de gekste smoezen. Wat moet je hier nou mee? 

De spoken jaagde we weg! Probleem nummer één opgelost. Bang in het donker oke lieverd we doen een lampje aan. Zo volgde er nog vele meer.. op een gegeven moment ging ik er niet meer op in want tjaaaa.. er kwam geen eind aan. Negeren hielp prima maar gaf toch een wat nare nasmaak aan het naar bed gaan, waarvan ik vind dat dit toch een fijn moment op de dag hoort te zijn.

Langer de tijd nemen bij het naar bed gaan kwam eigenlijk door alle smoezen automatisch al in de planning. Konden we deze tijd misschien op een betere manier benutten?

Ja mama had een goed idee! we gaan blokken bouwen! Zo word naar bed gaan weer leuk. Elke avond gaan we samen heerlijk bouwen. We nemen hier ongeveer een half uur tot uur de tijd voor. Afhankelijk van hoe de dag is verlopen. Mama zet een wekkertje op haar telefoon en zodra het wekkertje klinkt is het bedtijd. Melk, tanden poetsen een verhaaltje en dan heerlijk naar dromenland. 

We maken elke dag een nieuw project of nemen het project van de vorige dag en bouwen daar aan verder. Naast dat dit de ouder band met je kind versterkt is het ook ontzettend goed voor de ontwikkeling van de motoriek, het oplossen van problemen en voor de fantasie van het kind. Tegelijkertijd stimuleer je de creativiteit van het kind en leer je samen te werken. Dit alles binnen een activiteit.

Voor ons is dit een fijn moment op de dag om tijd voor elkaar vrij te maken. Het bouwen van de blokken doen we op de slaapkamer van Amine zodat we al op plaats van bestemming zijn dit creëert rust en zo sluiten we op deze manier de dag af. En ik kan jullie vertellen, het werkt ook tegen alle smoezen. Natuurlijk probeert hij er af en toe nog maar al te graag één maar de hele waslijst met smoesjes is vervangen door een heerlijk mama Amine moment.

ter inspiratie hebben we onze creaties voor jullie op de foto gezet. Zie het onderstaande foto album voor onze creaties.

Kun jij nou ook zo goed bouwen? Lees dan even verder onder het foto album voor een leuke winactie!

Ben jij net zo gek op het bouwen van blokken als Amine. Klik dan snel op de onderstaande button voor een leuke winactie. 


Ik hoop dat we jullie hebben kunnen inspireren met deze leuke activiteit voor het slapen (uiteraard is elk tijdstip geschikt om heerlijk te bouwen)

Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates volg ons dat op social media via de onderstaande buttons.

 

Veel bouwplezier,

Liefs Amine en mama Saloua ♡

Reactie plaatsen

Reacties

Meryam Ouboumalne
3 jaar geleden

Super leuk!! 😍👌🏼💪🏼

Oma
3 jaar geleden

Geweldig leuk jullie samen 🤗🤩🙂💖