Marshmallow bergen 🍫

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 17:41

Het is bijna vakantie. Wij hebben vandaag al een voorproefje gedaan om jullie te inspireren voor een leuke vakantie activiteit. Amine staat graag in de keuken hij vind het erg leuk om mama te helpen met koken en bakken. Vandaag heeft Amine deze home made marshmallow bergen gemaakt. Super leuk en makkelijk om te maken. Willen jullie weten hoe we deze heerlijke marshmallow bergen hebben gemaakt lees dan snel verder.


Wat hebben we nodig?

  • Marshmallows
  • Chocolade
  • Nootjes
  • Bakpapier
  • Schaal
  • Lepel

Hoe gaan we te werk?

Amine gaat stap voor stap doormiddel van foto's laten zien hoe we te werk gaan. Laat de chocolade onder begeleiding van een volwassene smelten. Dit kan Au bain-marie of in de magnetron op een lage stand. Als de chocolade gesmolten is gaan we de marshmallows aan de chocolade toevoegen. Roer de marshmallows goed door zodat ze allemaal omhuld worden met chocolade. Wij hebben 1 zak marshmallows gebruikt en 4 repen chocolade. Als alle marshmallows goed ondergedompeld zijn in de chocolade gaan we de nootjes toevoegen.Bekijk de onderstaande foto collage waarin Amine laat zien hoe het moet.

Roer de nootjes goed door het marshmallows chocolade mengsel. Je kunt nootjes naar keus gebruiken wij hebben gekozen voor amandelen. Als de hoeveelheid nootjes naar wens is, is het mengsel klaar. We scheppen het mengsel op bakpapier en maken een mooie berg. Amine heeft de berg nog gedecoreerd met nootjes maar je kunt ook sprinkels of andere versiering gebruiken. Als je berg klaar is moet de chocolade uitharden in de koelkast. Wanneer de chocolade is uitgehard kun je de berg in stukjes snijden en zie je de mooie structuur van de chocolade en de marshmallows. Dit geeft een leuk berg/rotsachtig effect. Amine laat in de foto collage zien hoe we te werk zijn gegaan.

 

Het maken van marshmallow bergen is ontzettend leuk om te doen en niet moeilijk. Het is een leuke activiteit voor de woensdag middag, het weekend of de vakantie. Op de onderstaande foto is het eindresultaat te zien. Als de bergen in stukken zijn gesneden is het erg leuk om ze in te pakken en bijvoorbeeld aan de buren te geven. Je moet niet alles aan de buurvrouw geven hoor! Daar zijn ze veelste lekker voor. Wij hebben erg gesmuld.

We hopen jullie te hebben geïnspireerd met deze heerlijke marshmallow bergen.

Volg ons voor de laatste updates op social media via de onderstaande buttons.

Veel smul plezier!

 

Liefs Amine en mama Saloua♡

Reactie plaatsen

Reacties

Patricia
3 jaar geleden

Oooh Amine wat ziet dat er lekker uit! Deze ga ik zeker een keer maken samen met Djazzlyn! 🥰

Maak jouw eigen website met JouwWeb