Avondvierdaagse Home edition

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 13:20

Vorig jaar begon ons eerste wandelavontuur. We liepen onze eerste wandel chalange. De avondvierdaagse home editie. Er ontstond een gezamenlijke hobby. Samen wandelen en genieten van de prachtige natuur. Dit jaar doen we weer mee aan de avondvierdaagse home editie. We nemen jullie mee in ons wandel avontuur. 

Vorige zomer deden we voor het eerst mee aan de avondvierdaagse home editie. Tijdens deze challenge namen we jullie al mee tijdens ons avontuur. Ben je nieuwsgierig naar ons avontuur van vorige zomer klik dan op onderstaande button voor de link

Na het wandelen van de avondvierdaagse home editie ontstond er een gezamenlijke hobby. Amine genoot van de wandelingen in de natuur en ontving met trots zijn eerste medaille. Dit proefde naar meer. Zijn jullie nieuwsgierig naar meer wandel avonturen bekijk dan de onderstaande buttons.


Avondvierdaagse home editie dag 1.

Vandaag was een spannende dag! Amine mocht vandaag kennis maken op de basisschool. In de zomervakantie word Amine 4 jaar wat betekend dat hij na de vakantie mag starten op de basisschool. Amine heeft het ontzettend naar zijn zin gehad. Hij mag volgende week nog een ochtend komen kijken. Na een spannende maar super leuke ochtend hebben we een heerlijke lunch gehaald. We besloten om de lunch in het park te nuttigen en te starten met onze eerste avondvierdaagse dag. Wij lopen dit jaar voor onze 2e avondvierdaagse medaille. We lopen 4 dagen 2.5 KM. Met een tas vol heerlijke boodschappen begonnen we spontaan aan ons nieuwe wandelavontuur.

Vanaf de supermarkt zijn we door de woonwijk richting het park gewandeld. Het was wel een beetje moeilijk naar zo'n spannende ochtend. Vol goede moed begonnen we aan onze wandeling. Onderweg kwamen we al snel prachtige creaties uit de natuur tegen. Eenmaal in het park aangekomen hebben we even gepauzeerd op de stijger en onze lunch gegeten. Op de stijger kregen we bezoek van 3 prachtige ganzen. Zijn jullie nieuwsgierig naar wat we onderweg allemaal tegen zijn gekomen. Bekijk dan snel het onderstaande foto album.

 


Dag 2.

Het weer van vandaag werd regenachtig voorspeld, het was nog even spannend of we vandaag droog over zouden komen. Vol goede moed begonnen we aan onze wandeling. Tijd voor een nieuw avontuur. Door het natte weer kwamen we veel slakken tegen zowel naakt als met een huisje. Onderweg liepen we langs een kerk en de grote watertoren van onze stad. We kwamen onderweg ook weer een groep ganzen tegen. Amine heeft mooie veren gevonden en mee genomen naar huis. Terwijl we onze weg vervolgde kwamen we mooie bloemen tegen in de tuinen en liepen we onder de brug door waar auto's overheen reden. We kwamen mooie grote stenen tegen die Amine het liefste mee naar huis wou nemen, maar omdat ze te groot waren klom hij erop voor een foto. We zagen in het water een grote vis zwemmen terwijl we keken naar de prachtige woonboten in het water. Langs het water zagen we kano's op de kant liggen en zagen we een boom met bijzondere wortels. De boom had prachtige figuren. We vervolgde onze weg door het park waar veel bomen waarschuwing lintjes hadden. Amine noemt de bomen met lintjes de boom met kriebelrupsen. Ons avontuur zat er alweer bijna op we eindigde onze wandeling bij oma voor de lunch. Amine is gek van natuur en wou dat mama overal foto's van maakte. Zo kunnen we jullie niet alleen ons avontuur van vandaag vertellen maar ook weer laten zien in het onderstaande foto album.


Dag 3.

Dag 3 begon een beetje anders dan onze planning was. Amine zou in de ochtend eerst naar school en na school zouden we onze route starten vanaf school. Onverwacht was school ineens gesloten en moesten we onze hele dag omgooien. We zijn eerst maar even naar oma gelopen om een plan van aanpak te maken. Mama zou met oma boodschappen doen als Amine op school zat maar ook dit liep even anders. Uiteindelijk zijn we met ze alle boodschappen gaan doen. En zijn we vanaf de supermarkt onze route gestart. We hebben een heerlijk eind lang het water gewandeld waar we bekende tegen kwamen die voor het huis zaten. We hebben even staan kletsen, kregen een ijsje en vervolgde onze weg richting het park. We kwamen verschillende bootjes tegen en een paar eenden kwamen al waggelend achter ons aan. Ook in dit park kwamen we verschillende bomen met "kriebel" rupsen tegen. Amine herkent ze aan de waarschuwingslinten en roept MAM Kijk!!! Nog meer kriebel rupsen. In het park moesten we goed kijken waar we liepen want er lagen overal naaktslakken. Maar doordat we zo goed moesten opletten ontdekte we ook een heel klein kikkertje en kwamen we onderweg sporen tegen van o.a. een trekker, een hond en een schoenafdruk in de modder. Door het natte weer hebben we zelfs paddenstoelen gespot tijdens ons avontuur. Vanuit het park hebben we onze weg vervolgd naar huis. Met een 3.2 KM hebben we een enorm geslaagde wandeling gemaakt. Bekijk onderstaand foto album voor ons avontuur.


Dag 4.

Vandaag was de laatste dag van onze avondvierdaagse home editie 2021. We liepen vandaag met onze medaille van vorig jaar. We zijn gestart aan het water. We kwamen onderweg mooie beelden tegen en er kwamen bootjes voorbij. Amine zwaaide naar alle boten die we voorbij zagen komen. We vervolgde onze route langs het water. Aan het eind van het pad kwamen we voor de keus te staan afslaan voor de korte route of het bos in voor een lange route. Amine zegt: kom mam we gaan het bos in! Amine dat is de lange route zegt mama. Vol goede moed roept Amine: dat kan ik mam! Kom op! Door het bos gingen we verder op avontuur. We kwamen onderweg veel mensen en zelfs schapen tegen. In het bos stonden prachtige bankjes gemaakt van hout. Nadat we het bos uitkwamen liepen we langs de paarden manege. Wat Amine nog niet wist is dat mama oma stiekem een berichtje had gestuurd dat we onderweg waren naar het centrum. In het Centrum werden we door oma opgewacht met heerlijke watermeloen. We hebben op het terras wat gedronken en oma heeft ons de medailles overhandigd. Trots dat Amine was. Iedereen moest ze zien! Helaas had onze GPS kuren waardoor de volledige route er niet op stond maar ons avontuur was +/- 6 km. Toen moesten we vanaf het terras nog terug naar huis. Amine was moe maar riep meteen mam wanneer doen we de volgende challenge. Eenmaal thuis hebben we onze meteen ingeschreven voor nieuwe uitdagingen. Zijn jullie nieuwsgierig wat we gaan doen. Hou de pagina dan in de gaten voor binnenkort nieuwe avonturen.


Wat een avonturen hebben we weer beleeft. We hebben onze 2e medaille ontvangen.Wij kunnen niet wachten op nieuwe avonturen. Willen jullie mee op avontuur? Volg dan onze social media kanalen via onderstaande buttons.

 

Veel liefs,

Amine & mama Saloua♡

Reactie plaatsen

Reacties

oma westerhof
3 jaar geleden

geweldig wat jij met hem doet

Maak jouw eigen website met JouwWeb