Amine & Yasin maken een hand boom🍁🍂🍃

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 12:18

Gisteravond ontstond er een spontaan slaapfeestje. Amine zijn vriendje Yasin kwam bij ons logeren. Het huis vult met veel gezelligheid,creativiteit en de leukste kleuter gesprekken. De herfst is begonnen en buiten is het nat. De kinderen baalde dat het regende en ze niet naar buiten konden om te spelen. Daarom hebben we het binnen gezellig gemaakt en samen een leuke hand boom gemaakt in herfst thema met daarbij de leukste gesprekken. Lees snel verder voor de DIY en ons knutselavontuur.

Herfst.

De herfst is een heel mooi thema waarin we op verschillende manieren stil kunnen staan bij ons mooie geloof. Omdat wij moslim zijn betrekken we de Islam in ons dagelijks leven. Maar wat je geloof,afkomst,cultuur ook is. Iedereen is welkom op mijn creatieve blog. Ik betrek ons geloof soms in onze activiteiten omdat ik er van overtuigd ben dat we ondanks onze verschillen bruggen kunnen bouwen en van elkaar kunnen leren. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe wij ons geloof bij de herfst betrekken lees dan het leuke kleutergesprek wat plaatsvond tijdens het knutselen met daarbij aanvullende informatie hieronder. Mocht je daar geen behoefte aan hebben kun je rechtstreeks door scrollen naar de DIY.

 

 

Tijdens het knutselen ontstonden er leuke kleuter gesprekken. Ik vroeg de kinderen of ze wisten wie de bomen heeft gemaakt. Terwijl Yasin heel hard riep dat hij de boom had gemaakt noemde Amine de naam van Allah. Zo ontstaan er leuke gesprekken. Yasin vertelde dat zijn vader ook Allah is (hij bedoelde moslim) Het regende buiten hard de kinderen waren een beetje teleurgesteld dat ze niet buiten konden gaan spelen. Ik vroeg of ze ook wisten wat Allah deed als het buiten regent. Yasin zei jaaaaaa.. Allah zet de regen aan en als we heel lang wachten zet hij de regen ook weer uit. Heerlijk van die kleine wijsneusjes! Ik vertelde dat als het regent dat de bomen dan kunnen drinken. Yasin en Amine vertelde dat als de bomen water krijgen dat ze dan heeeeeeeeel groot groeien. Wel tot aan de lucht en veel groter dan wij. Het gesprek ging verder... ik vroeg de kinderen of het op dit moment zomer is maar Amine riep hard! Nee mama het is herfst! In de herfst regent het vaak maar wat gebeurd er nog meer in de herfst? Tijdens de herfst waait het vaak hard. Hierdoor waaien de bladeren van de bomen en dansen de takken heen en weer. De bomen maken zich klaar voor de winter. Allah test tijdens de wind de wortels van de bomen.


Allah zegt in de Qoran Soerah Ar-Rahman 55.6
وَٱلنَّجۡمُ وَٱلشَّجَرُ يَسۡجُدَانِ ٦
En de planten en de bomen knielen zich neer.

Imam Ali ibn Abi Talib (as)
"De wind waait niet om bomen te laten dansen, maar om hun wortels te testen"


De herfst is bewonderingswaardig. De prachtige kleuren en creaties van Allah worden zichtbaar in de herfst. Dieren worden voorzien van voedsel. Denk hierbij aan eikels,hazelnoten,beukenootjes, kastanjes en al het overige wat op dit moment te vinden is in de natuur. De natuur bereid zich voor op de winter. Bewonder dit samen met je kind. Praat erover en vergeet vooral niet te genieten van al het moois. Het bewonderen van Allah's schepping is een aanbidding. Voor het aanbidden van Allah krijg je beloning.
Ondanks dat we soms teleurgesteld kunnen zijn dat het buiten regent is de regen prachtig. We wonen in een land waar het vaak regent. Wisten jullie dat de regen niet alleen voor planten en dieren erg profijt vol is? Tijdens de regen worden onze smeekbedes door Allah verhoord. Als het buiten regent is het goed om je wensen aan Allah uit te spreken. Doe du'a bij Allah. Profeet (vrede zij met hem) zei: “Er zijn er twee die niet afgewezen zullen worden: de smeekbede op het moment van de oproep (tot het gebed) en wanneer het regent.”


Er is ook een du'a die we kunnen leren voor de regen: O Allah, laat de regen nuttig zijn voor ons. De uitspraak hier van is: Allahoema sayyiben naafi3en.
Overgeleverd door Boekhaarie (2/518)


niet alleen voor de regen is er een du'a ook voor de wind kunnen we een prachtige smeekbede leren.
Profeet (vrede zij met hem) heeft over de wind gezegd dat de wind een genade van Allah is. Soms brengt de wind zegeningen en soms brengt het een bestraffing. Het is goed om toevlucht te zoeken bij Allah en het goede van de wind te vragen.
De volgende du'a kunnen we leren voor de wind: O Allah, ik vraag U het goede uit deze wind en ik zoek toevlucht bij U tegen het kwade ervan. De uitspraak hier van is: Allahoemma innie as-aloeka gayra haa, wa a’oedhoe bika min sharri haa.

zijn jullie al nieuwsgierig wat we hebben geknutseld. Hieronder nemen we jullie mee.

 

Wat hebben we nodig?

  • Gekleurd papier (crepe/vliegerpapier in herfst kleuren)
  • Bruin karton.
  • Gekleurd papier voor de achtergrond.
  • Lijm.
  • Schaar.
  • Pen/potlood.
  • Kwastjes.

Hoe gaan we te werk?

Knip kleine stukjes crepe/vlieger papier ter voorbereiding. Mochten de kinderen al wat ouder zijn kunnen ze dit zelf doen. Trek de handjes van de kinderen over op het bruine karton maak er een steel aan zodat er een boom ontstaat. 

Knip de handjes uit. Nu kunnen de kinderen de handjes op een naar wens gekleurde achtergrond plakken. 

Nu gaan we de gekleurde crepe/vliegerpapiertjes verfrommelen tot propjes. 

De propjes vormen een kleurrijk herfst sfeer. Door de propjes op de takken van de boom te plakken word de boom voorzien van mooie herfstbladeren.


Zie hieronder de prachtige creaties van Amine en Yasin.

Volg ons op sociale media voor de laatste updates via de onderstaande buttons.

Veel knutsel plezier.

Liefs Amine & Saloua♡


Reactie plaatsen

Reacties

Meryam
3 jaar geleden

Super leukkkk!😍 🍁🍂

w
3 jaar geleden

wat ziet het er weer gezellig en kleurrijk uit.
Lekker binnen genieten met de kleurtjes van de herfst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb