Herfsttafel ideeën🍁🍂

Gepubliceerd op 6 november 2021 om 07:28

Op de basisscholen zijn ze druk met herfst tafels maken. Het thema hefst is in volle gang. Amine wilde thuis ook een herfst tafel. Daar gingen we mee aan de slag! Zijn jullie nieuwsgierig wat we allemaal hebben gemaakt? Lees snel verder!


Hefst

Het thema herfst word gekoppeld aan de natuur. De natuur creëert prachtige creaties. De kleuren van de bladeren zijn ieder jaar weer bewonderingswaardig. Natuur en creatie koppelen wij aan ons geloof. In ons vorige herfst blog hebben we jullie hierover al het een en ander verteld. Heb je dit blog artikel nog niet gelezen klik dan op onderstaande button.

Allah zegt in de Qoran Soerah Ar-Rahman 55.6
وَٱلنَّجۡمُ وَٱلشَّجَرُ يَسۡجُدَانِ ٦
En de planten en de bomen knielen zich neer.

Imam Ali ibn Abi Talib (as)
"De wind waait niet om bomen te laten dansen, maar om hun wortels te testen"

Deze prachtige teksten werd onze basis van de herfst tafel. Net zoals de Islam onze basis is in het leven. Willen jullie deze afbeelding ook op jullie herfst tafel dan kun je die hieronder downloaden 

De dagen worden korter en donkerder. Bij de herfst horen ook gezellige lampjes/kaarsjes. Wij hebben buiten een mooie tak gezocht en deze versierd met allerlei herfst versiersels die we bij de action hebben gekocht. We hebben er een lichtsnoertje op baterijen in gehangen en er ontstond al een gezellig herfst sfeer in de kamer 

Buiten zochten we allerlei herfst gerelateerde dingen zoals, mooi gekleurde bladeren, wilde en tamme kastanjes, helikoptertjes, besjes, appeltjes, eikels en andere nog veel meer. We hebben de bladeren gedroogd tussen een boek en een aantal bladeren voor het raam gehangen. Doormiddel van vershoudfolie plakken de bladeren en blijven ze lang mooi.

Wij hebben hiervoor verse bladeren gebruikt. Leg een groot stuk vershoudfolie op de grond of indien de tafel groot genoeg is op tafel. Knip de rol niet af maar laat die even liggen bij de gewenste grote. Decoreer de bladeren zoals jij ze mooi vind liggen, pak de rol en vouw de folie over de bladeren terug naar boven. Nu kun je de rol afknippen en de folie goed aandrukken. Je bladeren raamdecoratie is klaar en kan zo tegen het raak geplakt worden. De folie is statisch dus je hebt geen plakband nodig.

De herfst tafel word steeds gezelliger maar toch miste we nog iets. Toen ik jong was maakte we altijd herfst stukjes bij mijn opa. Dat vond ik altijd geweldig om te doen. Ik belde mijn oma om te vragen of opa die leuke paddestoel prikkertjes nog had van vroeger. En ja hoor die waren er nog. Bij de action kochten we oase, we knipte groen uit de tuin en beginnen maar! Amine had er net zoveel plezier in als wij vroeger hadden. Met dezelfde versiering als waar mama vroeger mee decoreerde maakte Amine twee prachtige herfst stukjes.


Met hele simpele dingen hebben we een ontzettend leuke herfst tafel gecreëerd. Hieronder zet ik voor jullie een lijstje met onze overige herfst blogs voor nog meer herfst ideeën en activiteiten. Klik op de button om het gewenste blog artikel te bekijken.


We hopen jullie te hebben geïnspireerd, heel veel herfst plezier! Volg ons op social media via onderstaande buttons voor de laatste update.

 

Liefs Saloua & Amine♡

Reactie plaatsen

Reacties

Meryam Ouboumalne
2 jaar geleden

😍😍

oma
2 jaar geleden

mooi hoor

Wendy van Zwol
2 jaar geleden

Prachtig😍👌

Maak jouw eigen website met JouwWeb